Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 jalan masuk ke highway plus Nilai

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: jalan masuk ke highway plus Nilai   Fri Nov 12, 2010 12:27 am

saje nk tahu..slalunya kalo dari nilai impian nk ke tol PLUS Nilai kene buat u-turn dkt shell tu la kn?ade ke org u-turn dkt traffic light yg ade counter tu?pastu kalo dr BBNilai nk ke nilai impian buat u-turn dkt tol Nilai tula yg paling dkt kn?kalo ikut jalan biasa tu rase jauh sgt.
Back to top Go down
View user profile
Nibong



Posts : 15
Join date : 2010-07-28
Location : 76, Laman Dahlia

PostSubject: Re: jalan masuk ke highway plus Nilai   Mon Nov 22, 2010 12:37 pm

Kalu dekat traffic light tuh mmg dh ader sign "No U Turn".. So u ada 2 option samada nk u turn kat Shell atau kat area kilang (sblh kiri tuh)..

Aku klu dr BBN mmg turn kt depan Tol tuh jer... mmg cepat.. cuma kena hati2 la.. Klu ader penguasa.. pi masuk area parking toll tuh terus.. hehe
Back to top Go down
View user profile
capricornian



Posts : 14
Join date : 2010-07-31

PostSubject: Re: jalan masuk ke highway plus Nilai   Wed Dec 01, 2010 12:44 pm

kalau nak ke KL elok keluar kat PLUS Putera Mahkota jer..
Back to top Go down
View user profile
Nibong



Posts : 15
Join date : 2010-07-28
Location : 76, Laman Dahlia

PostSubject: Re: jalan masuk ke highway plus Nilai   Thu Dec 02, 2010 10:38 am

Ok gak keluar kot tol BM. Cuma lorong kat tol plaza tuh tak banyak jerla.. so que panjang sket.. Anyway boleh guna jalan laluan kilang tuh since shortcut ke Nilai 3 dah dibuka..
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: jalan masuk ke highway plus Nilai   Fri Dec 03, 2010 2:12 pm

sy pn baru perasan ade no u-turn sign dkt ctu.hehe.so, nampknya ikut u-turn dkt dgn shell la.yg dkt kilang (sebelah kiri) tu xpenah try lg.kalo ke kl ikut tol BM mmg jimat tol tp jalan kt situ mcm trok kan.

Nibong wrote:
Ok gak keluar kot tol BM. Cuma lorong kat tol plaza tuh tak banyak jerla.. so que panjang sket.. Anyway boleh guna jalan laluan kilang tuh since shortcut ke Nilai 3 dah dibuka..

encek nibong, laluan kilang tu yg mane yer?
Back to top Go down
View user profile
Nibong



Posts : 15
Join date : 2010-07-28
Location : 76, Laman Dahlia

PostSubject: Re: jalan masuk ke highway plus Nilai   Tue Dec 14, 2010 1:30 am

Laluan area kilang tuh, actually klu kita straight jer dr traffic light Nilai Impian menghala ke pasar Nilai 3 tuh. Jalan terus jer sampai end of the road . :-). Ada jalan mati kat situ, then belok kiri & straight sampai jumpa jalan utama. Belok kiri tuh dah masuk area Bukit Mahkota. kat gerai cendol bwh pokok tuh...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: jalan masuk ke highway plus Nilai   

Back to top Go down
 
jalan masuk ke highway plus Nilai
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Deep Purple- Highway Star
» Chemical Plant Explodes and Burns, Evacuation Underway

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: