Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Bila nak dapat kunci

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mylisa_14



Posts : 5
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Bila nak dapat kunci   Thu Dec 02, 2010 5:04 pm

bila nak dapat kunci nih???sapa tau ek.
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Fri Dec 03, 2010 2:04 pm

beli umah di dellinia ke?sy dgr kalo umah die dellinia mybe bln 3 thn dpan baru dpt. sbb ade umah yg ade msalah utk CF. skrang ni xpasti sama ade inspection dh abes atau belum. bln 10 pegi tgah buat inspection rumah. kena minta respon dr forumer lain jugaks.
Back to top Go down
View user profile
gripshaw_83



Posts : 7
Join date : 2010-12-07

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Tue Dec 07, 2010 11:03 pm

bile rumah warisan villa nk dpt kunci? ade sapa2 tau x? Wink
Back to top Go down
View user profile
Nazleen



Posts : 13
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Tue Dec 14, 2010 11:54 am

gripshaw, Sabtu lepas sambil tengok progress rumah, singgah ke sales office sekejap. Azlina kata januari ni baru nak mohon CF. jadi mungkin dalam bulan mac gitu boleh mula handover kunci. Waktu saya pergi tu, orang TNB sedang check electricity supply tiap-tiap rumah.
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Tue Dec 14, 2010 2:28 pm

kalo bulan 3 dpt kunci ikut dateline dlm perjanjian la... berangan pindah awal Razz
Back to top Go down
View user profile
gripshaw_83



Posts : 7
Join date : 2010-12-07

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Wed Dec 15, 2010 9:57 pm

ooooo.. bulan 3 ke? lambat lg tu.. itu hr when i called azmi sime darby, he told me kunci paling lmbt dpt bulan januari ni.... btw, march, saya xde kat rumah la masa tu outstation kat overse sampai le june/ july
Back to top Go down
View user profile
Nazleen



Posts : 13
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Thu Dec 16, 2010 9:55 am

Semalam call sales office (saya ni dah jadi macam stalker pulak). En Zahid kata maybe Januari. so tak tau lah, sorang kata March, sorang kata January.
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Fri Dec 17, 2010 7:09 pm

Nazleen wrote:
Semalam call sales office (saya ni dah jadi macam stalker pulak). En Zahid kata maybe Januari. so tak tau lah, sorang kata March, sorang kata January.

Hahaha samalah kita..mmg dah jd stalker. So far yg mereka beritahu.."dlm masa terdekat, cuma tunggu CF dari majlis ni".. mari kita lihat.. bila rasanya "dlm masa terdekat ni?"
Back to top Go down
View user profile
gripshaw_83



Posts : 7
Join date : 2010-12-07

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Sat Dec 18, 2010 3:55 pm

dekat x dekat sgt la... huhuhuh really hope this january dpt kunci rumah' then i can renovate my house before outstation... huhuhuh kalo dpt january, terus renovate, then balik nnt trus dpt duduk sana....
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Mon Dec 20, 2010 5:54 pm

gripshaw_83 wrote:
dekat x dekat sgt la... huhuhuh really hope this january dpt kunci rumah' then i can renovate my house before outstation... huhuhuh kalo dpt january, terus renovate, then balik nnt trus dpt duduk sana....


Aik? Lama ker outstation nyer? Ramai yg dah x sabar nak dpt kunci ni, skrg klu ke sana nak lawat tapak pon dah xleh, semua jalan dah di tutup, boleh tgk dari luar shj. Dah byk kali dgr date kunci akan dpt, tp semua date tu dah berlalu. Skrg kita tunggu shj surat dari SD.
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Mon Dec 27, 2010 3:16 pm

Just to share.. masa saya call minggu lepas, jawapan yang diberi kepada saya ialah bulan Mac untuk Warisan Villa. Tak tau bercakap dgn siapa sebab main call je office... Laughing
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Tue Dec 28, 2010 3:46 pm

Impian_Home wrote:
Just to share.. masa saya call minggu lepas, jawapan yang diberi kepada saya ialah bulan Mac untuk Warisan Villa. Tak tau bercakap dgn siapa sebab main call je office... Laughing

oic..iaker.. xder lah lama sgt lg. dgr cerita, utk warisan villa akan buat serahan kunci 2kali..1st batch awl thn, 2nd batch tgh thn.

So far semua yg call tanya utk dilenia, jawapan sama..serah kunci mungkin jan 2011 pending CF dari majlis. memandangkan dilenia dah siap since b4 raya lg dan dah submit cf 3 kali. hopefully semua berjalan dgn lancar & menepati masa. Yelah dgr rakan2 beli rumah, then terbengkalai, selepas 2thn pon blom siap2 lg. gerun jugak. Tp Sime Darby blom dgr lg ada kes2 camni, tu yg mmg beli kat sini.
Back to top Go down
View user profile
mylisa_14



Posts : 5
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Wed Feb 02, 2011 6:54 pm

last weekend tanya sales office..dillenia..jawapan selamat adik tu kata bln 3...huhuhu...
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Wed Feb 09, 2011 11:24 am

mylisa_14 wrote:
last weekend tanya sales office..dillenia..jawapan selamat adik tu kata bln 3...huhuhu...

okay lah tu..asalkan dpt kunci. bln 3 dah x lama pon nak menunggu. skrg dah bln 2.. sabar menanti ye...mereka pon dah x sabar nak serah kunci kat kita..asyik call ajer..sampai dah x tahu nak ckp aper....hehehe
Back to top Go down
View user profile
Arilyani



Posts : 2
Join date : 2011-03-19

PostSubject: Saya grill dh siap,kitchen cabinet tgu nk psg...bln 12 dh siap...pasang tak boleh lg...dgr kata hujung bln 3 plk...   Sat Mar 19, 2011 10:30 pm

Sy grill dah siap,kitchen cabinet tgu nk psg..dr bln 12 lg...mula ckp 5/11..ni dgr kata hujung bln 3.,,tak tahu la btol ke tak....
Back to top Go down
View user profile
mylisa_14



Posts : 5
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Fri Apr 01, 2011 5:41 pm

dah nak dapat kunci...next wednesday boleh pegi ambik...akhirnya....
Back to top Go down
View user profile
firdhaus



Posts : 4
Join date : 2011-04-04

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Mon Apr 04, 2011 1:27 pm

mylisa_14 wrote:
dah nak dapat kunci...next wednesday boleh pegi ambik...akhirnya....

tahniah...
sy pun 6/4 ni boleh p ambik.
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Mon Apr 04, 2011 6:42 pm

firdhaus wrote:
mylisa_14 wrote:
dah nak dapat kunci...next wednesday boleh pegi ambik...akhirnya....

tahniah...
sy pun 6/4 ni boleh p ambik.

selain surat dapat kunci.. bil2 tertunggak.. ada apa2 lg x surat yg ehem2? mcm dpt voucher ke apa ke? sekian...
Back to top Go down
View user profile
mylisa_14



Posts : 5
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   Tue Apr 05, 2011 12:40 pm

Kalau financier dah buat settlement semua..then kita pun dah bayar deposit api air..then blh claim rebates..in 2 weeks mcm tu diaorang akan kluarkan cek..
Back to top Go down
View user profile
misery_bear



Posts : 1
Join date : 2011-04-04

PostSubject: Congradulations!!! Finaly. I still dont know mine as I am awaiting the conformation from Sime Darby still!!!   Tue Apr 05, 2011 4:20 pm

mylisa_14 wrote:
Kalau financier dah buat settlement semua..then kita pun dah bayar deposit api air..then blh claim rebates..in 2 weeks mcm tu diaorang akan kluarkan cek..
Back to top Go down
View user profile
Plaster Ceiling



Posts : 3
Join date : 2012-01-19

PostSubject: Renovation & Plaster Ceiling   Tue Jan 31, 2012 1:29 pm

Kami merupakan kontraktor Bumiputera yg menawarkan perkhidmatan Plaster Ceiling, Renovation, Wiring, Office Partition, Memasang Tiles, Table Top & Grill. Kami sedia memberi khidmat pantas utk menghasilkan Kualiti Kerja yang Terbaik. Harga kami sangat berdaya saing serta tawaran harga Rakyat 1Malaysia meliputi semua kawasan Lembah Klang, Putrajaya, Sepang, Banting, Nilai, Seluruh Selangor dan kawasan-kawasan yg berhampiran. Lawati Blog n Website kami di http://plaster-ceiling.blogspot.com & www.plasterceiling.com.my
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Bila nak dapat kunci   

Back to top Go down
 
Bila nak dapat kunci
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Talk :: Member's Talk-
Jump to: