Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Feb 28, 2011 12:28 pm

Wah, dapat kunci dalam minggu ni? Tapi takde dapat satu surat ape pun dari SD.
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Feb 28, 2011 12:31 pm

iwan..rumah u rasanya facing playground kan?

impian home.. itu yg azmi cakap..tapi last wk dapat surat inform bank x release lagi payment on the loan amount..so mmg lambat lagi la dapat kunci..

saya pulak dah start nak jual rumah dah
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Feb 28, 2011 12:43 pm

Haha... sama la sini. Rumah i sekarang ni dah ada potential buyer & tgh berurusan macam-macam la ni. Proceeds dari sales rumah ni la nak pakai masuk Warisan Villa ni... Laughing
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Feb 28, 2011 2:03 pm

dah sms azmi.. dia kata in progress..depa mintak bank release 10% je dulu so depa bleh kasik kita kunci. katanya on track .. huhuhu
emmm even kalo dapat kunci hujung bulan..2 bulan tu xde ape sangat lah yg boleh renovate.. hopefully xde yg plan nak pindah lambat sgt..risau plak xde neighbours nanti...
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Assalammulaikum otai2 nilai impian   Tue Mar 01, 2011 1:52 pm

Assalammulaikum semua...///

Saya Mohd Fadzly Zolkifly atau Ayie dari cheras dan juga ahli baru dalam furom nie.
Saya membeli rumah delienia prototype nbr 100,Tgh tunggu kunci untuk menduduki rumah tersebut....Saya sudah berkeluarga mempunyai 3 orang anak dan saya bekerja di Klia MAS dan org umah bekerja di Hospital University Pj...Saya berharap di sini kita akan berjumpa nanti InsyaAllah...///
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: New member   Tue Mar 01, 2011 2:20 pm

Assalammulaikum,

Saya ayie dan isteri azwa dari cheras..

Dellienia phase 2
Rumah no.100 type prototype...

Hope i will meets u all someday...!!!!
Back to top Go down
View user profile
zahsu



Posts : 2
Join date : 2011-03-16

PostSubject: New member   Wed Mar 16, 2011 10:53 pm

salam semua. saya zahrul dan suwaibah owner warisan villa type A no 42. selamat berjiran
Back to top Go down
View user profile
zahsu



Posts : 2
Join date : 2011-03-16

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Thu Mar 17, 2011 12:17 am

salam semua. saya zahrul dan suwaibah owner warisan villa type A no 42. selamat berjiran
Back to top Go down
View user profile
redzu1



Posts : 7
Join date : 2010-05-13

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Thu Mar 17, 2011 1:02 pm

salam...
saya redzuan dan isteri dr bangi...
beli rumah dillenia, no berapa dh tak ingat...
salam perkenalan...
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Thu Mar 17, 2011 7:33 pm

Salam semua,

Semlm, saya pulak buat-buat sibuk pergi sales office tanya status. Menurutnya CF tuk Warisan Villa mmg semua settle dah. Sekarang ni tgh tunggu bank release loan kat SD. Dieorg kata, dieorg takleh nak buat ape-ape selagi bank tak release loan. Bila dah dapat surat dr bank, lepas tu boleh settle segala urusan deposit tuk utilities dll tuk penyerahan kunci. Menurutnya juga, 2 unit telah diserahkan kunci dah pun... anybody in here yg dah dapat kunci ke?
Back to top Go down
View user profile
suesam75



Posts : 4
Join date : 2011-02-16

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Wed Mar 30, 2011 6:21 pm

Dapat info yang semua dari sales SD, semua WV dah dapat CF. Last monday call credit dept SD. dapat info yang credit dept hanya akan issue billing letter to bank bila dept yg jaga kunci bagi green light which house yang kena billing dulu. So meaning to say, sape sign dulu, akan dapat surat & kunci dulu, walaupun semua CF dh dapat. Credit dept pun tak berani janji berapa lama lagi boleh dapat kunci.
Back to top Go down
View user profile
mhasliy



Posts : 9
Join date : 2011-03-31
Age : 37
Location : KL, Putrajaya, Nilai Impian

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Thu Mar 31, 2011 7:04 pm

Selamat berkenalan semua...

- Hasliy
- Dillenia (Phase 2)
- KL, Putrajaya.
Back to top Go down
View user profile
firdhaus



Posts : 4
Join date : 2011-04-04

PostSubject: salam perkenalan   Mon Apr 04, 2011 1:11 pm

salam n hai all

firdhaus
dillenia(phase 2)
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Apr 04, 2011 6:41 pm

welkomen bei NI forum... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Wed Apr 06, 2011 9:31 am

selamat datang kepada semua ahli2 baru... jgn segan & jgn malu..kita bole berkongsi pendapat & pandangan..

Faizal: Danke!
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Sat Apr 09, 2011 2:42 pm

welcome to nilai impian forum.

boleh lah menggunakan format begini bila memperkenalkan diri anda


- Nama
- Laman / Type
- Lokasi Asal/ Sekarang

sekian
Back to top Go down
View user profile
diqni



Posts : 1
Join date : 2011-04-13

PostSubject: Salam perkenalan   Wed Apr 13, 2011 1:48 pm

Assalamu'alaikum...

-Aini & Utz Adnan
-Dilenia (phase 2)
-Bangsar
Back to top Go down
View user profile
gadiscomey



Posts : 1
Join date : 2011-04-26

PostSubject: salam perkenalan   Tue Apr 26, 2011 3:11 pm

assalamualaikum

sy azyyati dr laman dahlia ... dah 4 tahun ddk di nilai impian dgn parents sy ... dulu dr KL & skrg still berulang keje di area tpm, bukit jalil
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Apr 26, 2011 4:09 pm

gadiscomey wrote:
assalamualaikum

sy azyyati dr laman dahlia ... dah 4 tahun ddk di nilai impian dgn parents sy ... dulu dr KL & skrg still berulang keje di area tpm, bukit jalil

hai si comel selamat dtg ke forum ni....


p/s- sy bujang dan muda lagi... hehehe
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Apr 26, 2011 6:00 pm

faizal_bulat wrote:
gadiscomey wrote:
assalamualaikum

sy azyyati dr laman dahlia ... dah 4 tahun ddk di nilai impian dgn parents sy ... dulu dr KL & skrg still berulang keje di area tpm, bukit jalil

hai si comel selamat dtg ke forum ni....


p/s- sy bujang dan muda lagi... hehehe

amboi!! promote nampak!!
Back to top Go down
View user profile
shima



Posts : 2
Join date : 2011-05-12

PostSubject: New Member   Thu May 12, 2011 9:33 am

Salam Semua

-Shima
-Lily
-Kota Warisan
Back to top Go down
View user profile
shuky



Posts : 1
Join date : 2011-02-24

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Thu May 12, 2011 4:44 pm

flower
Salam perkenalan semua,

Kami bakal mdiami dillenia, type double frontage.
Family: Asri & Sue with 5 little kids.
Asal: Seremban & Muar.
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Fri May 13, 2011 12:47 am

welkomen bei NI....
Back to top Go down
View user profile
dilliniaamzar



Posts : 3
Join date : 2011-05-16

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon May 16, 2011 12:30 am

Admin wrote:
welcome to nilai impian forum.

Assalamualaikum. Am Kak Ruby. Am staying at Dillinia. Am from Pontian, Johore
Back to top Go down
View user profile
kamarudin_saleh



Posts : 2
Join date : 2011-05-16

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue May 17, 2011 4:07 am

Assalamualaikum. Saya Kamarudin. Insya Allah akan pindah ke
Taman Dillenia juga (fasa 2, Jalan Dileinia 9)

Buat masa ni tinggal di AU3 Keramat
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    

Back to top Go down
 
Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Best looking member of Queen
» Forum Permissions & Adding Member To Group
» Member deletion required.
» [New option] Tag @member on your forum
» Favorite member of Pentatonix?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: