Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 10, 2011 8:58 am

harap2 warga warisan villa semuanya bersatu hati utk pastikan keselamatan taman kita.. last yr masa borak2 dgn nurul sime (nurul dah quit from sime).. dia kata sime hanya sediakan guard house sahaja.. persatuan penduduk kena cari security company sendiri.. i really hope our small community will give full commitment on this.. wpun rumah masing2 probably pasang cctv n alarm.. security guard pun penting.. Smile

nibong..i pun keje kl..wife u keje area mana..kalau dekat2 boleh la car pool dgn i.. i kat menara tm..sebelah ni ade lrt kerinchi
anway smlm dgr pasal lrt kajang still under consideration.. i think we really need lrt since komuter pun x berapa reliable sgt..
skrg ni duk usya2 juga keje kat putrajaya/cyberjaya.. Smile
Back to top Go down
View user profile
mizuan



Posts : 1
Join date : 2011-01-11

PostSubject: Salam   Tue Jan 11, 2011 12:17 pm

Salam semua. Saya Adam dari Dillenia Phase 1. Dah lama dah pindah ke Nilai Impian tapi tak jumpa forum ni. Dah jumpa terus register.
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Jan 11, 2011 5:38 pm

Tak perasan meriah pulak dah forum ni.

Nazleen.. besar kemungkinan i la tu yg u nampak.. Laughing

Pasal security tu, i pun ada the same worry jugak la. Tapi berhubung security guard ni, dulu masa beli rumah, sales rep tu kata Sime Darby akan bagi security guard tuk tempoh setahun, selepas tu baru penduduk kena organise security sendiri. Sama ada nak continue atau tukar lain. Itu yg dia kata la.

OK, itu hal security. Nak buat quick survey sket la kat sini...

Bila u all plan nak masuk? Kalau paling lewat dapat kunci in Mac, Q2/3 i plan nak masuk dah, lepas buat benda-benda minor. Buat list sket la supaya nampak sket. Mintak sambung sket list... Very Happy

1) Impian_Home - Q2/3 2011




Back to top Go down
View user profile
syed62



Posts : 4
Join date : 2011-01-11

PostSubject: New Member   Tue Jan 11, 2011 9:56 pm

Hi My name is Syed owner house 62 ( back to back)
Back to top Go down
View user profile
syed62



Posts : 4
Join date : 2011-01-11

PostSubject: Salam warga Warisan Villa, Nilai Impian   Tue Jan 11, 2011 9:59 pm


New member in Nilai Impian....

1) Syed & Ira
2) No 62 Warisan Villa
3) Seremban 2
Back to top Go down
View user profile
Nibong



Posts : 15
Join date : 2010-07-28
Location : 76, Laman Dahlia

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 17, 2011 9:08 am

Pasal security mmg setiap laman kena handle sendiri.. Macam aku kt Laman Dahlia nih.. kitorang bayar Rm50 per month utk security.. cuma kena btl2 tgk dia nyer TOR.. Aku lebih prefer klu each laman pakai access card jer.. cuma bila still banyak development dalam area kita, susah nk implement camnih.. KOntraktor dok keluar masuk.. termasuklah org2 yg nk pecah rumah dok keluar masuk. Kat Dahlia mggu lepas ada rumah kena masuk lg.. Risau betul bila pikir anak2 yg tinggal kt umah dengan helper ni..


LinZul... My wife kejer kt SYABAS.. Tp time kejer x menentu balik nyer.. sbb dlm line IT system development.. Hahaha.. sama la korang.. dia pon dok usha kerja2 area sini... hehe

Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Wed Jan 19, 2011 4:41 pm

nazleen informed kat FB ..sime kata CF dah approve..
pejam celik pejam celik bape bulan lagi boleh dah la kita berjiran... agak2 bila dah duk sana, forum ni active lagi x? hehehe

ade sape2 kenal any trusted contractor? skrg kalau nak pasang CCTV n alarm berapa ye cost dia?

nibong.. lama2 kalau berulang nilai-kl rasa x larat jugak nih...xpelah slow2 nanti cari keje baru.. kalau ade rezeki x kemana kan?

impian home..we all pun mcm u jugak..plan nak pindah either late Q2 or early Q3.. kalau x dan pindah sblm puasa..maknanya lepas raya lah baru masuk rumah baru..hehe..x nak rushing sangat this time...
Back to top Go down
View user profile
gripshaw_83



Posts : 7
Join date : 2010-12-07

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Sat Jan 22, 2011 9:50 am

ermmm.... pasal secirtiy guard ade gak la azmi sime ckp komuniti kene arrangekan sendiri.... for me, it's not a big deal right kalo kite arrange sendiri security guard kat warisan villa kan? takat bayar rm100-150 dah berapa dpt kan??? Wink

pasal cctv n alarm system mmg i ade gak tergerak nk pasang.... bukan tergerak dah ni mmg nk pasang je nnt... tp quotation tu yg i x tau... ade ke sapa2 yg ade idea agak2 berapa kos nk pasang mende2 ni eh? huhuhuhu confused

rumah i no 30.... belakang mmg pakai pagar dawai la.... slack skit tu... tp xpe la.. sebab bile nk renovate nnt... i nk simen kan je belakang tu..... buat pagar elok2... huhuhuhu... btw, sapa eh yg dok rumah no 29 ngan 31 nnt? berjiran la dgn i... shaftoli umah u dekat eifel tower kan? yg mana eh ( i mean rumah no berapa)? x perasan lak i... minggu lps dah 2 kali i ke sana... pastu ade nampak die org tgk korek jalan kat playground tu.... ade tanye kat makcik cleaner, die org ckp " tamannye masih belum cocok lagi"..... agak2 apa lagi yg tak cocok eh.... huhuhu Rolling Eyes

impian_home.... maybe i plan pon mcm u jugak... around q2/3 i akan pindah dok sana..... agak2 sapa eh pemilik2 banglo kat warisan villa tu eh? Neutral

Back to top Go down
View user profile
wannabe Boss



Posts : 6
Join date : 2011-01-18

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 24, 2011 1:45 pm

As Salam Semua! Wah nampak happy jer ya.. dah nak dpt kunci la kan Smile

Saya bkn dr Warisan Villa, saya dari Wayansari... Ada post soalan pasal kawasan ni sblm ni, tp no reply.. cam slow sket kat topic lain. Topic ni cam meriah sket. Sorry ya kalu salah tmpt. Tp nak tanya gak, kebykan org kat sini ada tak anak2 yg bersekolah? Kalau ada, kat mana ya nak hantar anak2 ke sekolah?

Mcmana pulak ya dgn kawasan persekitaran area ni? Saya ni masaih belum pasti lagi ni...kalau ada yg dah satisfied dgn kawasan ni, mungkin boleh redakan keresahan hati saya ni... harap2 tak buat pilihan yg salah
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 24, 2011 2:27 pm

wannabe boss.. bila wayansari agak2 siap ye..cantik betul rumah tu..
nway i came across this link ..dah ade dah orang list kan antara sekolah2 yg biasa warga nilai impian hantar anak2 mereka..

my kids baru nak masuk 10 bulan..agak2 lagi 6 tahun siap tak sekolah nilai impian ni ye..hehe...

http://nilaiimpian.forumotion.com/t28-sekolah-dan-institusi-pendidikan-di-nilai#221
Back to top Go down
View user profile
wannabe Boss



Posts : 6
Join date : 2011-01-18

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 24, 2011 4:36 pm

Linzulkif,

kalau ikut marketing personnel Sime Darby, dlm bulan March-April '12. Ada lagi 1 yr la. Saya pun tak berapa nak rushing sgt pindah for the next 2 years sbb anak yg sulung amik UPSR thn ni and the second, akan amik next year. So, maybe kalau takder aral, just nice la... pindah by year end '12. Tu yg risau pasal persekolahan tu sbb currently adik2 diaorg tu pun bersekolah rendah and agama. Jd, takut jugak nak tukar sek tp takder sek agama. Sayang nak berenti kan...

Anyway, saya dah check ngan sek terdekat, Tmn Semarak... sek tu cuma ada 1 session and ptg sek agama. So lega la rasanya. Cuma, kalau NI ada own school, then it's even better.

Tu lah, katanya one of the sales personnel tu, mungkin sek akan start dibina towards end of '12... biasanya construction tuk sekolah is within 1.5 - 2 years baru nak siap.. Sad
So, rasanya2 for young couple mcm Linzulkif takder problem la nnt.

Tercari2 gak dlm ni kot2 ada org nak bukak topic on Wayansari... tp belum lagi nampaknya...

Gud to know u guys are getting the keys... sure happy Wink

Saya cari kawasan sini sbb saya bekerja around area sepang. Currently saya duduk jauh jugak lah.. travel hari2 at least 1 hour, tu belum masuk bab tol. Sad Cuma berharap pembeli kat NI ni beli tuk duduk and not for investment purposes... sbb mcm tak best jer kalu duduk kat area yg byk rumah kosong - unoccupied.

Back to top Go down
View user profile
Shaftoli



Posts : 5
Join date : 2011-01-03

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Jan 25, 2011 9:28 pm

gripshaw_83 wrote:
ermmm.... pasal secirtiy guard ade gak la azmi sime ckp komuniti kene arrangekan sendiri.... for me, it's not a big deal right kalo kite arrange sendiri security guard kat warisan villa kan? takat bayar rm100-150 dah berapa dpt kan??? Wink

pasal cctv n alarm system mmg i ade gak tergerak nk pasang.... bukan tergerak dah ni mmg nk pasang je nnt... tp quotation tu yg i x tau... ade ke sapa2 yg ade idea agak2 berapa kos nk pasang mende2 ni eh? huhuhuhu confused

rumah i no 30.... belakang mmg pakai pagar dawai la.... slack skit tu... tp xpe la.. sebab bile nk renovate nnt... i nk simen kan je belakang tu..... buat pagar elok2... huhuhuhu... btw, sapa eh yg dok rumah no 29 ngan 31 nnt? berjiran la dgn i... shaftoli umah u dekat eifel tower kan? yg mana eh ( i mean rumah no berapa)? x perasan lak i... minggu lps dah 2 kali i ke sana... pastu ade nampak die org tgk korek jalan kat playground tu.... ade tanye kat makcik cleaner, die org ckp " tamannye masih belum cocok lagi"..... agak2 apa lagi yg tak cocok eh.... huhuhu Rolling Eyes

impian_home.... maybe i plan pon mcm u jugak... around q2/3 i akan pindah dok sana..... agak2 sapa eh pemilik2 banglo kat warisan villa tu eh? Neutral


salam, no 30 tu selang sebuah from my house... mine is no. 28.. mmg nak carik sapa yg duduk unit 29 coz this neighbour akan hadap kitorg... huhu...

makcik cleaner tu nak cocok apa agaknye... hmm...

apa lagi jiran, meh masuk fb...
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Thu Feb 10, 2011 12:16 pm

Salam semua,

Ada sesiapa ada latest news on CF dan kunci? Rumours pun jadi la... Laughing
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Thu Feb 10, 2011 12:21 pm

surat request progress payment dari sime to maybank dapat lah..tapi surat nak dapat kunci lum..lambat sket kut..
sape rajin tanya lah azmi..hehehe
Back to top Go down
View user profile
Nazleen



Posts : 13
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Fri Feb 11, 2011 10:03 am

last Sunday pergi ke sales office (buat kesekian kalinya). Zahid kata tak berani nak commit a date. majlis Perbandaran Nilai agak fussy sekarang. mula2 jalan tak cukup lebar, so that was fixed. Then palyground takde lampu, so that was fixed already juga. now still waiting.
Back to top Go down
View user profile
d'Aroma Recipe



Posts : 9
Join date : 2010-09-24
Location : Bandar Baru Nilai

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Fri Feb 11, 2011 3:11 pm

Semalam gi Sales Ofc, Azmi kata org Project kata rectification works tinggal sket lagi. Tp katanya bila exactly nk dpt kunci dia pun tk tau. Maybe skali ngn Dilenia. Diorg dh start open up sales utk banglo units kt area Wayan Sari..design Bali like Sandha but much nicer. 2-storey terrace hse kt area tapak masjid pun ada, 22x75 starting @ RM330K ++. Mmg berdebulah Warisan Villa nnt Sad
Back to top Go down
View user profile
padli



Posts : 11
Join date : 2011-02-12

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Sat Feb 12, 2011 10:56 pm

salam,
saya padli dan isteri bila
tinggal di salak tinggi
berjiran kita..salak tinggi dgn nilai sepelaung ja...

salam berkenalan..
Back to top Go down
View user profile
suesam75



Posts : 4
Join date : 2011-02-16

PostSubject: New member -Warisan Villa   Wed Feb 16, 2011 8:54 am

As Salam and hi to all Warisan Villa residents,

Suzana and Shamsul
Owner of lot 38 (depan dengan lot 62)
currently at Subang Jaya

Nice to know everyone here.
Sangat berharap semua penduduk Warisan Villa dapat mengenali satu sama lain dan menjadi satu komuniti yang aktif dan mesra.
Juga berharap isu keselamatan Warisan Villa dapat kita bincangkan dengan segera supaya tidak berlaku perkara yang tidak diingini.

kalau ada ahli-ahli forum yang ada contact for renovation, pasang grill, pagar dll, silalah berkongsi dengan semua...
Back to top Go down
View user profile
suesam75



Posts : 4
Join date : 2011-02-16

PostSubject: CF -Warisan Villa   Tue Feb 22, 2011 2:40 pm

Good news for warisan villa..CF dan dapat last week..i think for 60 houses...
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Feb 22, 2011 4:59 pm

tadi saje call azmi nak tanya pasal amount rm0.10 yg saya kena bayar..
azmi bitau sime dah bayarkan including api , air, cukai pintu/tanah semua...
so nanti kita kena bayar balik ke sime dalam rm1k++

insyaAllah kunci dapat minggu depan .. nervous balik! Very Happy mcm nervous orang nak gi dating first time..ahaks!

taman kita ade dlm 70++ rumah kan.. so kalau 60 yg dapat tu kira ok la ..dah boleh pakat2 on security in case sime x provide langsung even on the earlier months..

those yg dapat rebate early bird and rebate lagi satu (alamak x ingat rebate ape), bawakla any evidence.. gosh..nak kena korek2 balik file ni...
mine i got rm5k + rm2k..ni agak2 lepas utk buat ape je ye..hihihi

nway, loan document u all camana ye? i still sampai skrg tak dapat2 pun from Idris Zaidel.. scratch
Back to top Go down
View user profile
d'Aroma Recipe



Posts : 9
Join date : 2010-09-24
Location : Bandar Baru Nilai

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Wed Feb 23, 2011 5:24 pm

linzulkif, betul..betul..betul.
Bdebar sungguh nk dpt kunci nih. Ari sabtu lepas masa Azmi bgtau suruh tunggu surat utk deposit api & air (utk masuk meter SAINS) + amik kunci dlm minggu ni..tersengih smpai ke telinga aku!
Slamat berjiranlah kita sume ye..insyaAllah...
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Thu Feb 24, 2011 12:21 am

d'Aroma Recipe wrote:
linzulkif, betul..betul..betul.
Bdebar sungguh nk dpt kunci nih. Ari sabtu lepas masa Azmi bgtau suruh tunggu surat utk deposit api & air (utk masuk meter SAINS) + amik kunci dlm minggu ni..tersengih smpai ke telinga aku!
Slamat berjiranlah kita sume ye..insyaAllah...

Congrats to all warga warisan villa yg akan mendapat kunci next week. nampaknyer SD x buat majlis penyerahan kunci. a'way dpt kunci pon dah kira bagus, with/without majlis. Cuma warga dillenia shj yg sdg menunggu dgn penuh harapan...hukhukhuk
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Thu Feb 24, 2011 8:57 am

jmine.. dillenia bila agak2 dapat tu..
xpe..rasa x lama jugak tu...
d'aroma.. kita buat majlis suaikenal kat restoran u aje la..x pun u sponsor itik panggang...sure sime terus buat majlis utk kita..hehehe
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Thu Feb 24, 2011 6:10 pm

linzulkif wrote:
jmine.. dillenia bila agak2 dapat tu..
xpe..rasa x lama jugak tu...
d'aroma.. kita buat majlis suaikenal kat restoran u aje la..x pun u sponsor itik panggang...sure sime terus buat majlis utk kita..hehehe

entahlah linzulkif...last call mrk kata bln 3 baru start follow-up. klu earlier than that tunggu surat ajer. so tgh tunggulah ni..
Back to top Go down
View user profile
iwan62



Posts : 1
Join date : 2011-02-28

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Feb 28, 2011 11:32 am

linzulkif wrote:
hello..
my name is azlina
i pun beli warisan villa back-to-back.
house no 61
u all plan nak pindah bila kalau dapat kunci jan 2011?

umah no 61 yer...nie kira future jiran ae nie..saya umah no. 62...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    

Back to top Go down
 
Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Best looking member of Queen
» Forum Permissions & Adding Member To Group
» Member deletion required.
» [New option] Tag @member on your forum
» Favorite member of Pentatonix?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: