Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Wayansari

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
adotzz



Posts : 6
Join date : 2011-01-19

PostSubject: Wayansari    Mon Feb 28, 2011 4:13 pm

As Salam...
Calling2 all Wayansari owners to register...
Projek nmpk macam laju jer... progress claim pon dah smpai 40%
Back to top Go down
View user profile
md_fazry



Posts : 11
Join date : 2012-03-26

PostSubject: Re: Wayansari    Mon Mar 26, 2012 4:45 pm

ye saya! heheheh ... sy baru join group nie 10mins lepas ... ssh gak nk mengecheck group nie

anyway .. sy dh dapt surat amik kunci umah last Sat ... semalam dah g SD jumpa org sales dia sbb byk soklan2 perlu ditanya ... sebb? byk keraguan muncul dlm surat2 dari SD nie ...

antaranya - late payment charge (okla ... tak byk kena) ... camne nk buat payment, pada sapa nak appeal ... tp ada satu perenggan dlm surat tu yg sgt memusykilkan sebb depa kata yg after 14 days, depa tak deemed apa2 damage or loss on house ... tu yg pening awat jadi lagu tu ...

probnyer ... surat issued by credit dept. tp org sales pun tk taw apa makna perenggan tu ... so, persoalan masih belum terjawab ...
Back to top Go down
View user profile
adotzz



Posts : 6
Join date : 2011-01-19

PostSubject: Re: Wayansari    Wed Mar 28, 2012 1:23 pm

en md_fazry,

1. boleh bayar dkt project office nilai impian. Pasal rayuan tu kena hntr kepada credit dept dkt Tmn melawati rasanya, cuba call Pn Hasmidar (contact no ada dlm surat sime darby bagi tu).
2. 14 hari tu, mengikut kata Pn Fauziah, Finance Nilai Impian Office hanyalah utk trigger Buyer supaya buat bayaran serta inspection segera, sbb ada case yg buyer x datang2 ambik kunci dan buat inspection. tempoh waranti masih lagi 18 bulan berkuatkuasa dari Clearance Letter yg dikeluarkan oleh SDRP sdn bhd.
3. Rumah en md_fazry unit berapa? Saya rumah no 23 Smile
Back to top Go down
View user profile
isse83



Posts : 2
Join date : 2012-04-02

PostSubject: Re: Wayansari    Mon Apr 02, 2012 10:20 pm

Salam Semua..

Saya pon baru join group nie.. Tgh plan utk ambil kunci this week.. Very Happy

Hope to get to know each other better.

Regards,
Nawawi
Back to top Go down
View user profile
ewin



Posts : 3
Join date : 2012-04-18

PostSubject: hi   Wed Apr 18, 2012 11:38 pm

assalamualaikum gents,
sy br register. tak tau plak nilai impian owners ada forum. selamat masuk rumah baru! nak amik kesempatan nak me war war kan yg sy nak jual my unit no 34. menghadap playground. tak jadi join community wayan sari/ nilai impian. change of plan. so, klu ada ofis mates/kwn2 or sedara mara tuan2 yg berminat nak own a wayan sari n stay in nilai impian, pls let me know. thank you. here is my contact number...sms je dulu, takut tgh outstation...012-2125752. thanxx.
Back to top Go down
View user profile
md_fazry



Posts : 11
Join date : 2012-03-26

PostSubject: Re: Wayansari    Thu May 17, 2012 5:15 pm

salam bang adotzz ...
susah tul nk cari forum nie .. dah masuk nk cari post ni pun makan masa .. maklum la ..buta IT!

umah sy dah settled dah ... kunci pun dah dapat (org ke Cool, umah pun dah tgk ... ada prob gak la ... depa (SDE) ni pasang bumbung senget plak ... apa nk jadi SD skrg ... laju2 mmg laju, tapi quality start menurun. mungkin lps ni depa 'up' balik la setanding dgn developer lain.

umah sy no dkat selekoh, sblh umah yg tanah bsar gile ... sian umah2 sblh sy ... depa g pasang tiang lampu n signboard kat tgh2 parking luar tuh ... aritu ada gak borak dgn brader SD masa visit umah, diorg suh complaint jer ... heheheee

brader adotzz bila plan nk masuk umah??? aritu sy ada nmpak umah blakag (mcm kat tgh2 tuh) dah siap psg grill .. cepat btul pasang ...

ada pape info pasal

1. alarm
2. grill
3. auto gate

kalau sesapa ada, bole la share!


Last edited by md_fazry on Thu May 17, 2012 5:25 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
md_fazry



Posts : 11
Join date : 2012-03-26

PostSubject: Re: Wayansari    Thu May 17, 2012 5:19 pm

brader ewin ... pm harga nk jual tuh ...

apa la cik ewin ... tak jadi duduk ... heheheheheeeee
tu la, kalau taw tak jadi duduk, bg saya je awal2 ... dulu masa nk beli mmg NAK SANGAT umah depan playground tuh ... tp SD ckp umah dah penuh ...
sy byr down payment jer ... SD ckp owner tu dah kena rejek loan dia tak lepas (dah taw rejek pun apply gak) ... so melepas la saya ... ni cik Ewin plak nk jual, tak nak duduk ... papepun, brader ewin taw mana yg terbaek ... so, duduk mana nt? ngeh3

anyway brader ewin, slamat menjual ... akan sy tlg war war kan ... heheheheheee ...
Back to top Go down
View user profile
adotzz



Posts : 6
Join date : 2011-01-19

PostSubject: Re: Wayansari    Mon May 21, 2012 6:23 pm

fazry,
mcm tu dekat la rmh kita sbb rumah saya pun dkt selekoh sbelah rmh yg tanah besar gila tu Smile. Skrg dlm proses nak jual rmh yg duduk skrg. InsyaAllah, plan nak wat renovation sket, target selewat2nya hjg thn ni utk pindah. Fazry pindah bila?
Back to top Go down
View user profile
md_fazry



Posts : 11
Join date : 2012-03-26

PostSubject: Re: Wayansari    Sun May 27, 2012 4:44 am

elok tu bang adotzz ... mmg rasa mcm nk pindah ujung tahun, tapi satu apa pun tak buat laghi ... house inspection pun tak buat .. dah dpt quotation, tapi mahal sgt ...
itu hari ada gak jalan2 ke sana ... jmpa satu umah dah renovate gile2 ... pagar smua tukar naik batu ... sy tak plan la kot nk renovate byk2 ... kalau pagar, saya just maintain jer ... cuma pagar belakang tu je la nk pikir camne elak org masuk ...
dah dpt pape quotation ke bang?kalau ada, bole la share ...
Back to top Go down
View user profile
Din Wayansari



Posts : 6
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Wayansari    Thu May 31, 2012 10:55 am

Saya Din, Rumah No.31.

Rumah saya dekat dengan taman.

Baru semalam siap pasang grill & langsir.

Kalo ade nak renovate, boleh call contractor saya ni.

Sabri - 017-6500936

Untuk grill, alarm or autogate pun die boleh carikan abg md_fazry

Thanks
Back to top Go down
View user profile
Din Wayansari



Posts : 6
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Wayansari    Thu May 31, 2012 11:04 am

Rumah saya ada problem pasal ni :

1) Tandas bilik sebelah master & tandas bilik bawah. Salur air kluar kat shower tu tersumbat. Baru perasan selepas nak basuh tandas. Baru detact. Esok baru nak complaint.

2) Air perlahan. Ini maybe sebab baru lagi.

3) Hairline crack agak banyak. Plg panjang kat tangga dinding. Selepas buat, diorg cat. Cat baru different dari cat lame (nmpk berbeza). So kene spend extra money untuk cat seluruh dinding.

4) Ada satu taal bumbung ada kesan kene potong.

Dah complain

Back to top Go down
View user profile
md_fazry79



Posts : 7
Join date : 2010-10-25

PostSubject: Re: Wayansari    Mon Jun 18, 2012 11:59 am

abg Din ... camne nak basuh umah? paip meter apa smua kena pasang la ek?sapa yg bole pasangkan yerk?

hehehee .. sorryla bang .. 1st house .. takder idea apa nak kena buat dan apa nk dibuat ... grill apa abg psg?harga dia cantik ke? bukan apa .. sblm call, bole la survey2 dulu dgn org yg dah buat dgn contractor nie ...

Back to top Go down
View user profile
adotzz



Posts : 6
Join date : 2011-01-19

PostSubject: Re: Wayansari    Mon Jun 18, 2012 12:37 pm

Fazry,
Hang kena pi wat inspection dulu, nnti dlm 2 minggu selepas inspection kontraktor akan psg kan meter air tu. Hari Sabtu lalu, nmpak dah ada yg pindah! harap ramai lagi nak pndah masuk ni especially rmh sebelah yg belum dtg inspect lagi tu(ke ini rumah en fazry ni? Smile )
Back to top Go down
View user profile
Din Wayansari



Posts : 6
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Wayansari    Mon Jun 18, 2012 11:25 pm

md_fazry79 wrote:
abg Din ... camne nak basuh umah? paip meter apa smua kena pasang la ek?sapa yg bole pasangkan yerk?

hehehee .. sorryla bang .. 1st house .. takder idea apa nak kena buat dan apa nk dibuat ... grill apa abg psg?harga dia cantik ke? bukan apa .. sblm call, bole la survey2 dulu dgn org yg dah buat dgn contractor nie ...



Paip meter dah pasang.

Tapi air pressure mmg out. Air mengalir dr tangki ke saluran2 paip rumah mmg slow. Kene pasang pump air.

Utk renovation, boleh call contractor ni. Semua die ade. Dah 3 rumah die buat utk phase wayansari.

Sabri - 017-6500936 (Finetop Builders Sdn Bhd)

Back to top Go down
View user profile
md_fazry79



Posts : 7
Join date : 2010-10-25

PostSubject: Re: Wayansari    Mon Jul 09, 2012 12:18 pm

bang Din ... eh, bukanla .. tu bukan umah saya ... inspection ni, masa yg amik kunci tu kan?
itu hari ada g umah (last saturday, 7th July) ... saje nk test2 air ni ... rupanyer nk kena bukak kunci tuh ...cara nk buka kunci kena complaint dulu kat SD ... mak aih, dulu masa amik kunci takder plak dia eexplain. so sia2 gak la usaha itu hari .. tapi takpela, nt wat complaint je ... cuma yg tak sedap nyer, dtg la contractor SD .. punyerla kurang ajar orang luar .. tak budi bahasa langsung ... hajat dihati, nak aje was report polis suh depa check permit mamat nie ...

anyway ... umah abg Din ada pasang pump ek? itu hari ada borak dgn contractor sblh umah ... dia ckp umah kat tgh (sy confirm tu umah tuan adotzz), ada psag 2 pump .. satu kat bawah, satu kat atas ... brapa harga nye bang ek?

org rumah sy admire btul dgn grill umah abg din .. heheheee
Back to top Go down
View user profile
adotzz



Posts : 6
Join date : 2011-01-19

PostSubject: Re: Wayansari    Mon Jul 09, 2012 9:17 pm

Salam,
Fazry, tu bukan rumah saya. Saya belum start buat apa2 lagi. Semalam lalu, ada banner house for sale dah naik utk rmh no 25 (klu x silap). ada 2,3 rumah lagi dah start psg gril. X sabar pulak rasa nak start wat renovation ni Smile
Back to top Go down
View user profile
md_fazry79



Posts : 7
Join date : 2010-10-25

PostSubject: Re: Wayansari    Tue Jul 10, 2012 12:38 pm

hehehe ... tuan Kamal baru call saya ... ada gak lega sket di hati ini ..

esok sy ke Nilai, bg kunci sambil wat complaint2 lain ... taktaw la sbnrnya process sy buat ni btul ke tak, or terbalik ... sbb kalau baca post abg2 smua, mcm inspection dulu baru pasang meter air ...

heheheee .. takder guideline, ssh gak ... so, skrg ni bagi kunci, diorg masukkan air, diorg test sekali n repair kalau ada?btul?

ke kita plak masuk lepas tuh, kite pulak check pastu complaint ag? sy pun tak paham ... Smile
Back to top Go down
View user profile
md_fazry79



Posts : 7
Join date : 2010-10-25

PostSubject: Re: Wayansari    Tue Jul 10, 2012 12:40 pm

sorry adotzz ... tertypo smlm .. 31 tu umah abg Din ... siap cantik dan berkilat ag grill dia ...
tadi baru sy renung dan pikirkan yg umah tuan adotzz sblh kiri sy

tula ... apa bole buat .. sedih gak bila umah 25 tu nak jual ... dah tak dpt berjiran ... dgr citer org busat petronas! kalau btul, bole la antar2 cv ...dpt keje kat pump station dia pun jadik la ... hahahhaaa
Back to top Go down
View user profile
md_fazry79



Posts : 7
Join date : 2010-10-25

PostSubject: Re: Wayansari    Tue Jul 10, 2012 12:44 pm

ada FB ke group ni? ssh gak guna forum ...

meh sini bagi email (sapa2 la), sy buat group FB ... Smile

Back to top Go down
View user profile
Din Wayansari



Posts : 6
Join date : 2011-09-14

PostSubject: Re: Wayansari    Fri Jul 20, 2012 1:35 pm

md_fazry79 wrote:
bang Din ... eh, bukanla .. tu bukan umah saya ... inspection ni, masa yg amik kunci tu kan?
itu hari ada g umah (last saturday, 7th July) ... saje nk test2 air ni ... rupanyer nk kena bukak kunci tuh ...cara nk buka kunci kena complaint dulu kat SD ... mak aih, dulu masa amik kunci takder plak dia eexplain. so sia2 gak la usaha itu hari .. tapi takpela, nt wat complaint je ... cuma yg tak sedap nyer, dtg la contractor SD .. punyerla kurang ajar orang luar .. tak budi bahasa langsung ... hajat dihati, nak aje was report polis suh depa check permit mamat nie ...

anyway ... umah abg Din ada pasang pump ek? itu hari ada borak dgn contractor sblh umah ... dia ckp umah kat tgh (sy confirm tu umah tuan adotzz), ada psag 2 pump .. satu kat bawah, satu kat atas ... brapa harga nye bang ek?

org rumah sy admire btul dgn grill umah abg din .. heheheee

Yap, ada pasang pump. Kalo x, air slow skit. Rumah 27 pun pakai contractor yang sama. Boleh contact sabri tu.

Contractor SD memang teruk. Dah banyak kali complaint kat Maintainance Office. Make sure masa diorg buat repair, you all kene ada. sebab diorang biase buat keje tak habis. kene 2-3 kali report lagi.

Umah sy smpi skang x settle2 lg...
Back to top Go down
View user profile
krulhisham



Posts : 2
Join date : 2012-05-18
Age : 36

PostSubject: Re: Wayansari    Tue Aug 28, 2012 5:56 pm

Salam perkenalan, sy Khairul umah no. 27
InsyaAllah tahun depan pindah sana.. Hehe
Back to top Go down
View user profile
md_fazry79



Posts : 7
Join date : 2010-10-25

PostSubject: Re: Wayansari    Thu Jan 10, 2013 10:37 am

Salam All and Selamat Tahun Baru

ada sesapa tak yg bole bagi no contractor kat Wayan Sari nie selain dari Sabri? takde rezeki buat dgn dia even dah jumpa dia last week.

Kalau ada minta tlg forwardkan ... tp contractor kecik2 la yerk sbb kami nk buat pun sket2 .. al-maklumlah, budget tak mengizinkan.so kalau contractor kcik2, mungkin bole la buat sket2 untuk rumah kami.

Terima kasih smua!
Back to top Go down
View user profile
md_fazry79



Posts : 7
Join date : 2010-10-25

PostSubject: Re: Wayansari    Thu Jan 10, 2013 10:45 am

cuma .. ag bagus kalau dpt contractor yg dah buat rumah Wayan Sari ... senang citer - pasal depa dah tau brapa sqft or anggaran .... tak yah citer panjang nanti.

so, minta bantuan ok pada sesapa .. last week p tgk, byk umah dah masuk or buat grill semua .. kelasssss
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Wayansari    Today at 9:44 am

Back to top Go down
 
Wayansari
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: