Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Tue Apr 19, 2011 12:23 pm

Okey kawan2...

Saya dah dapat kunci rumah pada 18/4/2011. So skrg ni ..rumah saya dah boleh bukak dah. Skrg ni dah start ukur2 untuk buat grill semua lah.

Kalo dah siap pasang grill, lampu2 ngan kipas lak.. Lepas tu leh duduk dah..

Kawan2 dah dapt kunci dah?
kalo dapt...boleh share sini ...apa plan lepas ni nak buat apa... Smile.Kiter berkawan..heheh
Back to top Go down
View user profile
suesam75



Posts : 4
Join date : 2011-02-16

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Tue Apr 19, 2011 2:51 pm

seronoknya...rumah no brp ni? manalah tau kot jiran dekat..jiran selaman tu dah memang sah dah..
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Tue Apr 19, 2011 3:44 pm

suesam75 wrote:
seronoknya...rumah no brp ni? manalah tau kot jiran dekat..jiran selaman tu dah memang sah dah..

no 19 .. u no brp ? kot2 20 ke...18 ke...heheh berjiran dekt kiter...
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Tue Apr 19, 2011 10:53 pm

best wo.... kalu nk wat gril kita wat ramai2 dpt diskaun x? cer citer...
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Tue Apr 19, 2011 11:54 pm

faizal_bulat wrote:
best wo.... kalu nk wat gril kita wat ramai2 dpt diskaun x? cer citer...

faizal...i dah tanya..dorg kata kalo wat ramai2...lagi ok..leh turun kan rege... kalo duk bejiran tu..leh kongsi2 wat pagar cantik..hahaha
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Wed Apr 20, 2011 6:18 pm

Fuh... tahniah!!
Masih menunggu ni. But at least direction is clearer lepas call Credit Department SD tu. So based on my S&P awal June, dieorg kata around late May patut dapat la. But i bet it will go into June for sure :-)
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Wed Apr 20, 2011 9:02 pm

Masa dapt surat aritu ... dorang ada mintak byr dalm rm1K lebih tuk deposit api air katanyer .. Lepas tu kami tolak dari duit reward beli rumah tu... Untuk cepat proses dapt kunci katanyer... Lepas tu dah ..selang 2 - 4 ari kami dapt surt tuk dapt kunci...Cept jugerk lah prosesnyer.

Memng best lah dapt kunci..teruja sangt ni nak duk rumah baru. Smile.
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Wed Apr 20, 2011 11:02 pm

sistem wrote:
Masa dapt surat aritu ... dorang ada mintak byr dalm rm1K lebih tuk deposit api air katanyer .. Lepas tu kami tolak dari duit reward beli rumah tu... Untuk cepat proses dapt kunci katanyer... Lepas tu dah ..selang 2 - 4 ari kami dapt surt tuk dapt kunci...Cept jugerk lah prosesnyer.

Memng best lah dapt kunci..teruja sangt ni nak duk rumah baru. Smile.

berapa reward dpt ye? wau...
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Thu Apr 21, 2011 11:40 am

sistem wrote:
Masa dapt surat aritu ... dorang ada mintak byr dalm rm1K lebih tuk deposit api air katanyer .. Lepas tu kami tolak dari duit reward beli rumah tu... Untuk cepat proses dapt kunci katanyer... Lepas tu dah ..selang 2 - 4 ari kami dapt surt tuk dapt kunci...Cept jugerk lah prosesnyer.

Memng best lah dapt kunci..teruja sangt ni nak duk rumah baru. Smile.

wah..nak mintak clarify sket bole..pasal offset duit reward tu..masa kita sign snp tulu ada 2 cash reward..yg cash voucher $2k n cash $10k, $5k & $3k (ikut bln bila kita sign). bole offset yg maner satu ekk? sya pon baru dpt surat.. kene byr dlm $1.5k..so klu ingatkan bole offset jek..then nak gunakan lah voucher $2k tu.. kunci lmbt sket dpt kot..mrk kat kene tunggu bank disburse dulu, skrg tgh follow-up dgn bank plak!.. btw nak buat payment ni sume kene gi kat sales office ker atau kat melawati tu? confius lak ni..
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Thu Apr 21, 2011 3:41 pm

jmine wrote:
sistem wrote:
Masa dapt surat aritu ... dorang ada mintak byr dalm rm1K lebih tuk deposit api air katanyer .. Lepas tu kami tolak dari duit reward beli rumah tu... Untuk cepat proses dapt kunci katanyer... Lepas tu dah ..selang 2 - 4 ari kami dapt surt tuk dapt kunci...Cept jugerk lah prosesnyer.

Memng best lah dapt kunci..teruja sangt ni nak duk rumah baru. Smile.

wah..nak mintak clarify sket bole..pasal offset duit reward tu..masa kita sign snp tulu ada 2 cash reward..yg cash voucher $2k n cash $10k, $5k & $3k (ikut bln bila kita sign). bole offset yg maner satu ekk? sya pon baru dpt surat.. kene byr dlm $1.5k..so klu ingatkan bole offset jek..then nak gunakan lah voucher $2k tu.. kunci lmbt sket dpt kot..mrk kat kene tunggu bank disburse dulu, skrg tgh follow-up dgn bank plak!.. btw nak buat payment ni sume kene gi kat sales office ker atau kat melawati tu? confius lak ni..

voucher 2K tu voucher tesco ke? sekian.. hehehe
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Sun Apr 24, 2011 12:49 pm

Tadi pegi sales office tgk launching Antasari dgn Davina. Lepas tu singgah WV. Dah takleh masuk pun area tu eh? Dieorg dah hadang. Tapi kata dah quite a few dapat kunci? Anybody know why? Malas plak nak singgah semula sales ofis tu... Rumah lalang pun dah naik... rasa cam start nampak terbiar la plak...
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Sun Apr 24, 2011 3:10 pm

Impian_Home wrote:
Tadi pegi sales office tgk launching Antasari dgn Davina. Lepas tu singgah WV. Dah takleh masuk pun area tu eh? Dieorg dah hadang. Tapi kata dah quite a few dapat kunci? Anybody know why? Malas plak nak singgah semula sales ofis tu... Rumah lalang pun dah naik... rasa cam start nampak terbiar la plak...

Ooo boleh jerk masuk.. dorg letak hadang tu sebb x mo kontraktor main masuk letak iklan jerk...masuk jerkkk no hal punyerrr
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Sun Apr 24, 2011 3:18 pm

Tadi mmg masuk jelah. Tapi tinggal kete kat luar n jalan masuk. Nak mengalih benda-benda besi tu leceh la plak nak drive masuk :-)
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Tue Apr 26, 2011 6:55 am

faizal_bulat wrote:
jmine wrote:
sistem wrote:
Masa dapt surat aritu ... dorang ada mintak byr dalm rm1K lebih tuk deposit api air katanyer .. Lepas tu kami tolak dari duit reward beli rumah tu... Untuk cepat proses dapt kunci katanyer... Lepas tu dah ..selang 2 - 4 ari kami dapt surt tuk dapt kunci...Cept jugerk lah prosesnyer.

Memng best lah dapt kunci..teruja sangt ni nak duk rumah baru. Smile.

wah..nak mintak clarify sket bole..pasal offset duit reward tu..masa kita sign snp tulu ada 2 cash reward..yg cash voucher $2k n cash $10k, $5k & $3k (ikut bln bila kita sign). bole offset yg maner satu ekk? sya pon baru dpt surat.. kene byr dlm $1.5k..so klu ingatkan bole offset jek..then nak gunakan lah voucher $2k tu.. kunci lmbt sket dpt kot..mrk kat kene tunggu bank disburse dulu, skrg tgh follow-up dgn bank plak!.. btw nak buat payment ni sume kene gi kat sales office ker atau kat melawati tu? confius lak ni..

voucher 2K tu voucher tesco ke? sekian.. hehehe

klu x gunakan..rasanyer bole convert jd vouchre tesco...hihihihi
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Tue Apr 26, 2011 9:51 pm

dah lama x jenguk sini..rupa2nya bleh guna voucher....alamak terlepas...azmi pulak x cakap ape pun..huaaaa...
hmmm so voucher yg lain2 tu dapat bila sistem?

saya dapat surat awal apr..tapi last week baru teringat terlupa nak ambik registered letter..so last week baru bayar.. dengar citer ade jugak yg susah nak follow up..bank lambat etc...tapi sistem dapat mcm senang je...hmmmmm ni yg nak kena call SD jugak ni...all these while just tanya azmi aje...
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Tue Apr 26, 2011 11:08 pm

linzulkif wrote:
dah lama x jenguk sini..rupa2nya bleh guna voucher....alamak terlepas...azmi pulak x cakap ape pun..huaaaa...
hmmm so voucher yg lain2 tu dapat bila sistem?

saya dapat surat awal apr..tapi last week baru teringat terlupa nak ambik registered letter..so last week baru bayar.. dengar citer ade jugak yg susah nak follow up..bank lambat etc...tapi sistem dapat mcm senang je...hmmmmm ni yg nak kena call SD jugak ni...all these while just tanya azmi aje...

I sampai surat jerk mintk byr rm1K lebey tu terus call SD, lepas tu dia kasi dua option nak byr deposit api air tu nak byr cash atau nak tolak duit reward tu.. Lepas tu dia kasitau kalo nk kunci cept..tolak jerk dari reward. So oklah ikut dia.

Selang dalm 4 ari camtu...surt tuk kunci dapt. Esok nyer terus p customer service kat nilai sebb call2 x dapt...apa lagi g sana lah.. Smile.

Lepas tu..set masa ngan dia untuk ambik kunci, 2 ari lepas tu dapt kunci.
Lepas dapt kunci...terus call mmber tuk ukur grill n compare rege. Last2 dapt rege yg ok n puas ati...terus buat grill. Skrg ni proses grill wrougt iron lah ni. hehehe

Dalam seminggu lebey jerk prosesnyer. Lin dah sampai tahap mn dah? follow up byk2. Target nak duk bulan 5 ni.. Smile
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Wed Apr 27, 2011 10:44 am

all these while mmg rely on azmi aje..sbb malas nak kacau orang office SD
even masa call fauziah kat sales office pun dia x bitau pasal ni..
fauziah pun cakap dalam 2 minggu dapat la kunci.. so i tunggu lah sampai next week sambil2 call orang credit department jugak..
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Wed Apr 27, 2011 12:26 pm

sistem wrote:
linzulkif wrote:
dah lama x jenguk sini..rupa2nya bleh guna voucher....alamak terlepas...azmi pulak x cakap ape pun..huaaaa...
hmmm so voucher yg lain2 tu dapat bila sistem?

saya dapat surat awal apr..tapi last week baru teringat terlupa nak ambik registered letter..so last week baru bayar.. dengar citer ade jugak yg susah nak follow up..bank lambat etc...tapi sistem dapat mcm senang je...hmmmmm ni yg nak kena call SD jugak ni...all these while just tanya azmi aje...

I sampai surat jerk mintk byr rm1K lebey tu terus call SD, lepas tu dia kasi dua option nak byr deposit api air tu nak byr cash atau nak tolak duit reward tu.. Lepas tu dia kasitau kalo nk kunci cept..tolak jerk dari reward. So oklah ikut dia.

Selang dalm 4 ari camtu...surt tuk kunci dapt. Esok nyer terus p customer service kat nilai sebb call2 x dapt...apa lagi g sana lah.. Smile.

Lepas tu..set masa ngan dia untuk ambik kunci, 2 ari lepas tu dapt kunci.
Lepas dapt kunci...terus call mmber tuk ukur grill n compare rege. Last2 dapt rege yg ok n puas ati...terus buat grill. Skrg ni proses grill wrougt iron lah ni. hehehe

Dalam seminggu lebey jerk prosesnyer. Lin dah sampai tahap mn dah? follow up byk2. Target nak duk bulan 5 ni.. Smile

ada berapa bnyak surat ni? hehehe...
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Wed Apr 27, 2011 2:40 pm

bestnya geng2 nilai impian yg dh dpt kunci ni Very Happy
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Wed Apr 27, 2011 6:02 pm

Faizal..SD beri kita 1 surat berdaftar..dlm sampul surat tu ada 3 lg surat yg berlainan. 1) surat btahu kita yg mrk dah ready nak handover + TOC utk ambik kunci. 2) surat braper kita & bank perlu byr + . 3) ke end financer kita..claim 80%+ Laporan Arkitek & temp CF dari MPN..

Processnyer senang klu ikut turutan.
1) dpt surat tgk portion kita braper kene byr..setuju atau nak buat rayuan?
2) braper end financer kita punya portion, samada mereka dah settle atau blom
3) klu ada voucher atau cash incentive, terus call bhg CRM di no yg diberi (no k.l attn Pn Hasmida/Pn Jumanah) btahu nak offset dari voucher. Kita x perlu nak ke KL utk buat byran klu ada voucher utk di offset.
4) kejar bank tanya dah dpt surat atau lum... bila nak buat byran.
5) once bank dah byr jek ke CRM..pihak SD akan call kita ckp mrk dah ready nak kluarkan clearance letter ke SD nilai sales office.. sehari atau selewat2 nyer 3 hari SD nilai akan call set appt bila kita nak ambik kunci...
sekian..
6) duit balance dari voucher & cash incentive tidak akan diberi sewaktu penyerahan kunci..later2.
7) Klu beli umah guna 2 nama & tidak ada joint acc..kene buat surat ke CRM btahu kita agree nak cheque atas nama siapa & both kene sign.

Lps tu..kita buatlah aper yg patut2..check umah utk defect..klu ada, gi report..klu xder..startlah men"grill" & me"lampu" kan umah itu..hehehehe
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Wed Apr 27, 2011 6:27 pm

Ok... TQ n cayalah jmine! Akan ku print proses ini dan tampal kat peti ais ku! Hehehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Wed Apr 27, 2011 7:23 pm

Tadi ada nampak rumah yg ngah tinted2 ... erm best2.. nak masuk bila lah tu agaknyer kannn Smile
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Wed Apr 27, 2011 7:46 pm

Impian_Home wrote:
Ok... TQ n cayalah jmine! Akan ku print proses ini dan tampal kat peti ais ku! Hehehe Very Happy

hahaha sajer kongsi2 pengalaman... manerlah tahu bole senang kwn2 yg lain..xder lah meraba2 dlm gelap cari jln.. hihihi
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Wed Apr 27, 2011 7:49 pm

sistem wrote:
Tadi ada nampak rumah yg ngah tinted2 ... erm best2.. nak masuk bila lah tu agaknyer kannn Smile

hah mmg plan nak buat yg sama gak tu.. tinted..
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Thu May 05, 2011 6:32 pm

Surat dah dapat! Tapi bukan surat 3 dalam 1. Dapat surat yg ke end-financier claim 80% yg siap laporan arkitek dan temp CF MPN tu sahaja scratch scratch
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)   Today at 9:39 am

Back to top Go down
 
Warisan Villa : kunci rumah dah dapat :)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Eva Brennan
» My Kingston Jamaica- Stephen Steele
» HiDeHo's video of BBC Panorama episode re The McCanns
» The Majorca Holiday 2005
» Villa Capra "La Rotunda"

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: