Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Fri Feb 25, 2011 5:09 pm

camellia wrote:
yeke...jmine u tau dari mana? uhuh...y not SD sekalikan terus utk Dillenia..lagi bagus kan...hope so..takde sape lagi ke yg call En Azmi...awal2 discussion ada yg call En Azmi..sapa dia tu?

entahlah knp SD xnak/x bole nak sekalikan trus dgn dillenia. adalah tu bende2 yg blom beres. sya pon baca kat forum ni yg mereka akan dpt kunci next week. congrats to warga warisan villa.
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Rumah dellienia no.77   Tue Mar 01, 2011 2:02 pm

Saya bila lagu dekat rumah frontage dellienia geram tgk rumah nombor 77.. Ada info siapa yg punya....?hehheheheh!!!!
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 02, 2011 5:14 pm

Ayie wrote:
Saya bila lagu dekat rumah frontage dellienia geram tgk rumah nombor 77.. Ada info siapa yg punya....?hehheheheh!!!!

Kenap geram dgn umah tu? ada yg x kene ker?
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 02, 2011 5:28 pm

mcm tau je kenapa geram...entah2 sbb mmg rumah tu ayie punye kot..
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 02, 2011 6:52 pm

Bukanlah saya punya nbr 100... Geram dgn nbr rumah tu cantik...
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Mar 03, 2011 8:10 am

hari2 tengok mail box kat office ni takder lagi surat dari SD Sad
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Mar 03, 2011 8:57 am

Ayie wrote:
Bukanlah saya punya nbr 100... Geram dgn nbr rumah tu cantik...

cantik ape no 100...oh ye..u all semua dpt bil cukai tanah tak? sy dh dpt...n bile check online...already paid...rasanya SD byrkan dulu ek...n next once dpt kunci..mcm2lah dia claim ngan kita...uhuh
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Mar 03, 2011 10:38 am

camellia, sama kes mcm warisan villa lah kot. SD byr kan dulu semua cukai tanah. then bila ambik kunci nnt, mereka akan claim balik. skrg dah bln 3, ada sesaper yg sign S&P bln 3 x? dah bole follow-up. Baca dari FB, ada warga warisan villa yg sudah di call oleh SD, surat mereka dah otw. Klu kunci dpt lambat, bole claim LAD, mcm sesetengah warga warisan villa. Smile

Ayie, no umah yg double2 ni mmg cantik. tp bila ke sana x perasan umah2 yg lain. mata ni asyik ke umah sendiri aje Very Happy
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Mar 03, 2011 10:40 am

locco wrote:
hari2 tengok mail box kat office ni takder lagi surat dari SD Sad

jgn ckp tgk jer..siap tunggu posmen lg. klu berhenti tu, siap doa adalah surat dari SD. seksa nyer menunggu!!
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Mar 03, 2011 2:17 pm

Saya punya cukai pintu belum bayar lagi surat dah dapat...lama tak tgk rumah sendiri ni...leh ke kalo nak masuk dalam rumah nak tengok?
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Mar 03, 2011 3:23 pm

Ayie wrote:
Saya punya cukai pintu belum bayar lagi surat dah dapat...lama tak tgk rumah sendiri ni...leh ke kalo nak masuk dalam rumah nak tengok?

ayie...bil tu mmg lom byr//tp u check online...mesti dh tulis paid already.. Wink
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Mar 03, 2011 4:43 pm

Ayie wrote:
Saya punya cukai pintu belum bayar lagi surat dah dapat...lama tak tgk rumah sendiri ni...leh ke kalo nak masuk dalam rumah nak tengok?

skrg dah xleh masuk, dulu masa buat wiring & cleaning, dpt gak masuk tgk2 kat dlm. skrg semua dah berkunci. last month ada jenguk tp jln ke dillenia fasa 2 dah tutup, so cuma bole drive depan umah dillenia fasa 1. ada umah fasa 1 & 2 yg berdepan. mak oii punya lah byk flyers dari kontraktor2 renovation/plaster ceiling, grill, awning, kitchen cabinet, lampu hiasan..mcm2 ada. penuh pos box. hahaha

ayie & camellia, surat cukai sampai bila? htr kat alamat skrg ye? sya blom dpt aper2 pon
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Mar 03, 2011 9:23 pm

Depa hantar kat umah cheras ni dari majlis perbandaran nilai....hang umah nbr berapa bro....?
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Fri Mar 04, 2011 9:08 am

ooo..lain surat yg ditunggu, surat lain yg dpt. saya no 72, dkt dgn tapak permainan.
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Fri Mar 04, 2011 5:14 pm

info dari FB, surat for dillenia is otw, tp ada yg masih lum dpt cf Smile Sad
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Fri Mar 04, 2011 6:07 pm

jmine wrote:
info dari FB, surat for dillenia is otw, tp ada yg masih lum dpt cf Smile Sad

ooo..cf boleh dpt asing2 plak ye...bestnya..unit mane yg bertuah tu?
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Fri Mar 04, 2011 7:17 pm

camellia wrote:
jmine wrote:
info dari FB, surat for dillenia is otw, tp ada yg masih lum dpt cf Smile Sad

ooo..cf boleh dpt asing2 plak ye...bestnya..unit mane yg bertuah tu?

even warisan villa pon ada yg x dpt cf katanya. entah which units yg bertuah hahaha. xbole nak agak. lgpon masa construction & launching pon ada peringkat2, so x heran plak bila cf dpt asing2 gak..hehehe
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Mar 05, 2011 3:11 pm

Mungkin taman tak siap lagi kot....cf kalau nak kuar mesti complete...
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Mar 05, 2011 3:14 pm

Jmine-awak punya jenis dapur kan depan kan?...english style!!!!
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Mar 07, 2011 8:25 am

Ayie wrote:
Jmine-awak punya jenis dapur kan depan kan?...english style!!!!

x minat yg tu..sya punya prototype..mcm umah biasa..dpur kat blakang. senang nak buat kenduri kendara..hahaha


Last edited by jmine on Mon Mar 07, 2011 8:36 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Mar 07, 2011 8:35 am

latest new drpd SD. Smlm sya kesana berjumpa dgn Che hasliza. Katanya, cf utk dillenia dlm final process. umah mmg dah fully complete. cuma cf utk warisan villa shj yg sudah dpt. Penyerahan kunci akan dibuat secara berperingkat, ikut tarikh agreement. Siapa sign dulu akan diutamakan utk mengelak LAD. Batch yg pertama dijangka akan mendapat kunci pada akhir bln 3 ni. Insyallah owners yg sign pada bln 3 & awal bln 4 akan dipanggil. Utk mempercepatkan n melancarkan process penyerahan kunci, semua owners dinasihatkan membuat bayaran2 yg telah dibuat oleh SD utk pihak kita, spt meter, deposit api & air dan cukai2. Selepas itu owner boleh membuat tuntutan cash rebate & cash voucher kemudian. Bagi sesiapa yg dah lupa...

sign bln 3 = cash $10k
sign bln 4 = cash $5k + voucher $2k
sign bln 5 = cash $3k + voucher $2k
sign bln 6 = cash $1k + voucher $2k

skrg kita tunggu..lagi...
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Mar 07, 2011 11:26 am

jmine wrote:
latest new drpd SD. Smlm sya kesana berjumpa dgn Che hasliza. Katanya, cf utk dillenia dlm final process. umah mmg dah fully complete. cuma cf utk warisan villa shj yg sudah dpt. Penyerahan kunci akan dibuat secara berperingkat, ikut tarikh agreement. Siapa sign dulu akan diutamakan utk mengelak LAD. Batch yg pertama dijangka akan mendapat kunci pada akhir bln 3 ni. Insyallah owners yg sign pada bln 3 & awal bln 4 akan dipanggil. Utk mempercepatkan n melancarkan process penyerahan kunci, semua owners dinasihatkan membuat bayaran2 yg telah dibuat oleh SD utk pihak kita, spt meter, deposit api & air dan cukai2. Selepas itu owner boleh membuat tuntutan cash rebate & cash voucher kemudian. Bagi sesiapa yg dah lupa...

sign bln 3 = cash $10k
sign bln 4 = cash $5k + voucher $2k
sign bln 5 = cash $3k + voucher $2k
sign bln 6 = cash $1k + voucher $2k

skrg kita tunggu..lagi...

TQ for the good news... baru planning nak jumpa che hasliza minggu ni. Kami sign agreement hujung bulan 4 kot, mintak2 tergolong dlm golongan awal amik kunci Surprised
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Mar 07, 2011 12:33 pm

menurutnya, mereka akan cuba dahulukan yg sign awal, nak mengelakkan LAD. Tu pun klu MPN dpt luluskan semua CF. Kita tunggu dan lihat, sya pon sign bln 4, awal. Kata Che Hasliza yg paling awal sign, mid bln 3. so mereka mmg tgh rushing skrg ni utk dptkan CF umah2 kita.
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Mar 07, 2011 1:02 pm

harap MPN dapat settle cepat la hal CF tu... tgk2 rumah tu last month area pagar depan dah start karat ngan berlumut... sedey woo tgk
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Mar 07, 2011 6:16 pm

bukan tu aje, rumput pon dah semakin panjang. mcm umah terbengkalai plak. walhal umah baru.. Sad
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Today at 9:36 am

Back to top Go down
 
wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Another ZList Wannabe With No Taste Whatsoever
» Michael Shrimpton Interview- Bristol Community Radio
» Call of Duty Community
» Kingdom Of Knuffel - Online Avatar Community
» GO HAMMOND Needs to be UPDATED!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: