Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Mar 08, 2011 7:33 am

selamat berpindah semua...
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Mar 08, 2011 8:14 am

faizal_bulat wrote:
selamat berpindah semua...

Tqvm.. hopefully penantian sudah tidak lama lagi..
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Mar 08, 2011 2:41 pm

jmine wrote:
faizal_bulat wrote:
selamat berpindah semua...

Tqvm.. hopefully penantian sudah tidak lama lagi..

smlm round...tgh sibuk pasang meter air
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Mar 08, 2011 3:17 pm

alright!! kira berita positive lah ni. thanx for d update camellia. memandangkan camellia dok kat sana, klu ternampak progress, tlg lah update kat kami yer. TQVM
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 09, 2011 12:01 am

U all ni rajin tol tengok2 rumah tu....aku dah lama x turun situ...betul ke rumput dah panjang?- jmine...
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 09, 2011 8:28 am

Ayie wrote:
U all ni rajin tol tengok2 rumah tu....aku dah lama x turun situ...betul ke rumput dah panjang?- jmine...

rajin tu xlah rajin maner. bila ada kesempatan n mmg lalu di situ terus jek singgah. rumput tu xlah panjang mcm lalang, tp nampak serabut, x mcm umah baru. mereka pon cuma tanam cow's grass, so x panjang meninggi, tp berserabut. yg paling sedih last week masa ronda2 kat situ, ada 1 unit yg berhadapan dgn phase 1, telah digunakan utk parking van org. mentang2lah gate umah tu x berkunci, mereka kat situ pon ambik kesempatan. Cantik jek van tu parking dlm porch!!! Mad
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 09, 2011 8:39 am

cmtulah gayanya smpai tuan punya umah dpt kunci masing2... Wink smlm dpt info ngan student USIM...byk rumah sewa diorang yg kene pecah masuk...jati park..moga2 dillenia ni ramai la yg pindah...risau gak if sorang dua je yg pindah...
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 09, 2011 10:03 am

tulah nak buat camner, kita tunggu shj lah. Klu ikutkan forum & fb, ramai yg nak pindah ke sana, tp bukanlah immediately lps dpt kunci, slowly akan pindah. mungkin kene lepaskan cuti skolah ker, atau lps buat ubahsuai sket ker, atau lps isteri bersalin ker. Akan pindah tetapi in stages lah..ikut kesesuaian masing2.
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 09, 2011 10:30 am

Aku pun cadang nak pindah lepas raya kot...lepas siap buat kitchen cabinet,grill dan dalaman sikit....lagi satu problem,tak tahu mana nak letak 3 orang anak aku yg kecik2 tu...aku dah lah keje shift kalo dah pindah sana nanti jarang nampak aku korang paham2 aje lah....tak sabar nak jumpa korang semua!!!!
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 09, 2011 10:35 am

Ayie wrote:
Aku pun cadang nak pindah lepas raya kot...lepas siap buat kitchen cabinet,grill dan dalaman sikit....lagi satu problem,tak tahu mana nak letak 3 orang anak aku yg kecik2 tu...aku dah lah keje shift kalo dah pindah sana nanti jarang nampak aku korang paham2 aje lah....tak sabar nak jumpa korang semua!!!!

rasanya camellia la org yg awal nak pindah..tak larat nak bayar byk rumah..dpt je kunci...terus nak pasang grill n masuk umah...now pun tak sabar nak packing brg2 to move in..hehehee
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 09, 2011 11:16 am

camellia wrote:
Ayie wrote:
Aku pun cadang nak pindah lepas raya kot...lepas siap buat kitchen cabinet,grill dan dalaman sikit....lagi satu problem,tak tahu mana nak letak 3 orang anak aku yg kecik2 tu...aku dah lah keje shift kalo dah pindah sana nanti jarang nampak aku korang paham2 aje lah....tak sabar nak jumpa korang semua!!!!

rasanya camellia la org yg awal nak pindah..tak larat nak bayar byk rumah..dpt je kunci...terus nak pasang grill n masuk umah...now pun tak sabar nak packing brg2 to move in..hehehee

sama dengan kami sekeluarga, lepas dapat kunci pasang grill, renovation sket terus pindah masuk... fed up duk rumah sewa skrg ni Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 09, 2011 6:01 pm

Mesti ko tak sabar nak duduk rumah barukan...dah berapa lama ko menyewa bro...
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Mar 10, 2011 8:44 am

Ayie wrote:
Aku pun cadang nak pindah lepas raya kot...lepas siap buat kitchen cabinet,grill dan dalaman sikit....lagi satu problem,tak tahu mana nak letak 3 orang anak aku yg kecik2 tu...aku dah lah keje shift kalo dah pindah sana nanti jarang nampak aku korang paham2 aje lah....tak sabar nak jumpa korang semua!!!!

Lps dpt kunci/pindah kene buat majlis komuniti suai kenal. nak tahu gak saper jiran2 kita. Klu x salah, kat phase 1 ada taska, kat sblh atas sket ada Krista, 2 yg terdekat klu nak antar anak2 ke pusat jagaan. Rasanya bila org dah start pindah, adalah jiran2 kita yg akan tawarkan khidmat penjagaan anak kat umah..kene rajin bertanya & mencari..
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Mar 12, 2011 5:06 pm

lalu nilai impian pagi ni... meter air seme dah siap pasang, nampak staf2 SD tengah cuci, bersihkan rumah kat dillenia... hopefully tak lama dah menunggu Smile
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Mar 12, 2011 7:40 pm

Tq for update bro...hope next week can get house key!!!!!
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Mar 14, 2011 5:26 pm

Ayie wrote:
Tq for update bro...hope next week can get house key!!!!!

bestnya...tak larat dah family tanye pasal kunci dpt bila... Wink
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Mar 15, 2011 9:45 am

camellia wrote:
Ayie wrote:
Tq for update bro...hope next week can get house key!!!!!

bestnya...tak larat dah family tanye pasal kunci dpt bila... Wink

InsyAllah dah x lama..info dari FB..CF utk dillenia dah dpt utk semua unit.. Warisan villa dah dpt surat utk ambik kunci.. hopefully surat sampai minggu ni ataupun next week.
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Mar 15, 2011 3:49 pm

camellia wrote:
Ayie wrote:
Tq for update bro...hope next week can get house key!!!!!

bestnya...tak larat dah family tanye pasal kunci dpt bila... Wink

U punya family dah tak sabar nak serang rumH baru awak tu!!!!!
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Mar 15, 2011 4:03 pm

Ayie wrote:
camellia wrote:
Ayie wrote:
Tq for update bro...hope next week can get house key!!!!!

bestnya...tak larat dah family tanye pasal kunci dpt bila... Wink

U punya family dah tak sabar nak serang rumH baru awak tu!!!!!

tu r pasal..takpe2..mmglah tak sabar..dh diorang our big investors ..especially our parents Wink excited sket...td call SD..jwpn yg tak berhenti diucapkan...DAH TAK LAMA DAH TU.. Wink
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Mar 15, 2011 7:19 pm

Td posman htr surat dr SD...ingatkan surat dpt kunci..rupanya surat invitation utk launching umah baru kat Saujana Impian. Aisey..nak gelak pon ada *LOL* buat suspen aje!!
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Mar 15, 2011 7:28 pm

jmine wrote:
Td posman htr surat dr SD...ingatkan surat dpt kunci..rupanya surat invitation utk launching umah baru kat Saujana Impian. Aisey..nak gelak pon ada *LOL* buat suspen aje!!

hahahaa...kalau i jadi u pun..will react the same. Wink hope end of march la..u allz jgn lupa share if dpt quotation best utk grill ke..now baru boleh nak start survey kipas lampu ..
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 16, 2011 12:22 pm

jmine wrote:
Td posman htr surat dr SD...ingatkan surat dpt kunci..rupanya surat invitation utk launching umah baru kat Saujana Impian. Aisey..nak gelak pon ada *LOL* buat suspen aje!!

haha... kami pun terkena pasal launching rumah baru di saujana impian tu rabbit sensitip woo kalo tgk sampul cop SD
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 16, 2011 12:45 pm

locco wrote:
jmine wrote:
Td posman htr surat dr SD...ingatkan surat dpt kunci..rupanya surat invitation utk launching umah baru kat Saujana Impian. Aisey..nak gelak pon ada *LOL* buat suspen aje!!

haha... kami pun terkena pasal launching rumah baru di saujana impian tu rabbit sensitip woo kalo tgk sampul cop SD

hahahahaha gelak besar..mmg sensitp!! rasanya dlm 2-3 minnggu ni dpt-lah surat. masa Warisan Villa dpt CF diaorg pon dpt surat selepas 2 -3 minggu. Then surat tu siap ada detail payment yg perlu jelaskan semasa penyerahan kunci nnt, late payment charges pon included!
Back to top Go down
View user profile
jaifaizal



Posts : 22
Join date : 2010-06-28

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 16, 2011 3:45 pm

Masuk sini nk check post member2 dellinia, mana tahu ada yg post bgtahu dah dpt surat suruh ambil kunci. Smile tp baca pulak yg dapat surat Saujana Impian tu. Hee rupanya2 ramai jgk ya excited ingtkan da suruh g ambil kunci kan
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Mar 16, 2011 4:49 pm

So,minggu ni dan minggu depan posmen jadi orang terpenting..harap mamat yg selalu hantar surat kat umah aku tolong jgn mc atau cuti minggu ni atau minggu depan korang orang harapan!!!!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    

Back to top Go down
 
wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Another ZList Wannabe With No Taste Whatsoever
» Michael Shrimpton Interview- Bristol Community Radio
» Call of Duty Community
» Kingdom Of Knuffel - Online Avatar Community
» Xtreme Planet | General Chat Community

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: