Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Apr 06, 2011 7:52 pm

locco wrote:
nampak gaya SD ni tak bagitau sebab sebenar problem serah kunci ni... alasan elak sesak serabut sorry to say bulls*it

tak robohnya office diorg tu kita serbu amik kunci... pandai ler kita tunggu giliran

start rasa nak marah juga ni cume sbb belum tibe due date tunggu jela

even belum due date pun...kalau rumah dah settle cf n our bank dah release 100% loan..ape nak tunggu lagi? just release la..tp oleh kerana lom due date..kenelah tunggu..sabar jelah..but hopefully diorang dgr rintihan kita semua..kan ke bagus kalau SD leh deliver before the time..

Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Apr 06, 2011 11:07 pm

kawan2.. mcm den pernah sebut dulu... ada CF @ xder, umah still bole duduk.. cuma insurance je x cover.. kalu pasal bank la.. dia bayar ikut progresive ok.. yg last stage remaining 10% akan diabayar bila 2 bulan selepas dari tarikh vacant possession.. so xder makna kalu xdapat kunci sebab CF xdapat @ bank x release payment... sekian..
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 07, 2011 8:54 am

faizal_bulat wrote:
kawan2.. mcm den pernah sebut dulu... ada CF @ xder, umah still bole duduk.. cuma insurance je x cover.. kalu pasal bank la.. dia bayar ikut progresive ok.. yg last stage remaining 10% akan diabayar bila 2 bulan selepas dari tarikh vacant possession.. so xder makna kalu xdapat kunci sebab CF xdapat @ bank x release payment... sekian..

so...ape reasonnya skang? serabut tu la ek...hihihihihi...
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 07, 2011 11:46 am

Come guy...i think reason berebut2 tu not the isu lah kita nie dah dewasa dan profesional bukan mcm budak...abis semua plan sekarang dah lari...tapi tak pe mungkin ada hikmahnya....
Back to top Go down
View user profile
Ayie



Posts : 22
Join date : 2011-03-01
Location : Kuala lumpur

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 07, 2011 11:53 am

Cammelia-you betul2 Marah nie..takut lah..siapalah nanti kena berjiran ngan u?rumah nbr berapa? Wink
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 07, 2011 7:20 pm

bukan marah....really dissapointed..
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Apr 09, 2011 2:45 pm

den kompius la.. katanye dapat kunci baru start bayar umah kan? dan juga no interest during construction.. tp kenapa kena bayar juga ye? bank mana tu ye?
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Apr 09, 2011 9:21 pm

faizal_bulat wrote:
den kompius la.. katanye dapat kunci baru start bayar umah kan? dan juga no interest during construction.. tp kenapa kena bayar juga ye? bank mana tu ye?

tak tau with the others...but sy with rhb islamic..progressive payment..so..once bank released to SD..byrlah k..so...almost 5mth almost rm800 la each...tu pening tu..umah sewa lagi...kenelah korek mane2 yg ada.. Wink byk commitment la bro..friends..tu yg cant wait to get the keys..at least..release sket.. Wink
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Apr 09, 2011 10:04 pm

camellia wrote:
faizal_bulat wrote:
den kompius la.. katanye dapat kunci baru start bayar umah kan? dan juga no interest during construction.. tp kenapa kena bayar juga ye? bank mana tu ye?

tak tau with the others...but sy with rhb islamic..progressive payment..so..once bank released to SD..byrlah k..so...almost 5mth almost rm800 la each...tu pening tu..umah sewa lagi...kenelah korek mane2 yg ada.. Wink byk commitment la bro..friends..tu yg cant wait to get the keys..at least..release sket.. Wink

ok berita paham.. u amik bukan dari bank panel SD.. thats why la kot kena byr progressive payment.. waktu home parade dulu ada 3 bank yg panel ngan SD.. CIMB, HSBC, Maybank... SD ckp dapat kunci baru bayar... Sekian..
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Apr 09, 2011 10:14 pm

ok berita paham.. u amik bukan dari bank panel SD.. thats why la kot kena byr progressive payment.. waktu home parade dulu ada 3 bank yg panel ngan SD.. CIMB, HSBC, Maybank... SD ckp dapat kunci baru bayar... Sekian.. [/quote]

ttg byr tu..everything stated during pre-agreement..so..bukan persoalan pun..for those who not start the payment yet..may not feel the burden like others...n one more thing..once dh start...we realize that kita ada that commitment..camellia still ok.. Wink cuma..if SD simpan kunci for the sake of nothing...tu yg paling regret la..
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Apr 09, 2011 11:55 pm

camellia wrote:
ok berita paham.. u amik bukan dari bank panel SD.. thats why la kot kena byr progressive payment.. waktu home parade dulu ada 3 bank yg panel ngan SD.. CIMB, HSBC, Maybank... SD ckp dapat kunci baru bayar... Sekian..

camellia wrote:
ttg byr tu..everything stated during pre-agreement..so..bukan persoalan pun..for those who not start the payment yet..may not feel the burden like others...n one more thing..once dh start...we realize that kita ada that commitment..camellia still ok.. Wink cuma..if SD simpan kunci for the sake of nothing...tu yg paling regret la..

tp mmg mcm tu pun selalu nya.. dah dekat SnP nye due date baru bg kunci.. pray for the best..



Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun Apr 10, 2011 12:15 am

semalam wife saya bagitau member dia dah amik kunci rumah dillenia tu... dia sign 15/3, kene bayar dlm rm800... currently tgh pasang grill nak pindah masuk a.s.a.p, tgh jeles giler ni huhu Razz
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun Apr 10, 2011 2:56 am

locco wrote:
semalam wife saya bagitau member dia dah amik kunci rumah dillenia tu... dia sign 15/3, kene bayar dlm rm800... currently tgh pasang grill nak pindah masuk a.s.a.p, tgh jeles giler ni huhu Razz

rasanya kalu pasang grill siap2 bole dah kot.. nanti bila kunci dah dapat bole la pindah masuk kan..
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun Apr 10, 2011 8:30 am

faizal_bulat wrote:
locco wrote:
semalam wife saya bagitau member dia dah amik kunci rumah dillenia tu... dia sign 15/3, kene bayar dlm rm800... currently tgh pasang grill nak pindah masuk a.s.a.p, tgh jeles giler ni huhu Razz

rasanya kalu pasang grill siap2 bole dah kot.. nanti bila kunci dah dapat bole la pindah masuk kan..


congrats...happy for them Wink whats included dalam rm800 tu ek? deposit api air skali ke?
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun Apr 10, 2011 4:53 pm

locco wrote:
semalam wife saya bagitau member dia dah amik kunci rumah dillenia tu... dia sign 15/3, kene bayar dlm rm800... currently tgh pasang grill nak pindah masuk a.s.a.p, tgh jeles giler ni huhu Razz

x lama lagi busy-lah laman dillenia dgn kontraktor2..lori2 org pindah umah..best jugak lah kan..jd x nampak terbengkalai jek tmpt tu.. ari ni date s&p sya... bila rasanya surat idaman akan sampai ke postbox..hehehe
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun Apr 10, 2011 10:13 pm

jmine wrote:
locco wrote:
semalam wife saya bagitau member dia dah amik kunci rumah dillenia tu... dia sign 15/3, kene bayar dlm rm800... currently tgh pasang grill nak pindah masuk a.s.a.p, tgh jeles giler ni huhu Razz

x lama lagi busy-lah laman dillenia dgn kontraktor2..lori2 org pindah umah..best jugak lah kan..jd x nampak terbengkalai jek tmpt tu.. ari ni date s&p sya... bila rasanya surat idaman akan sampai ke postbox..hehehe

gila sale office.. tnya dah bole amik kunci ke belum.. rata2 yg dapat surat bgtau surat release sehari sebelum.. rasanya dh bole la tu..

sekian
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 11, 2011 1:10 pm

kalo kunci x dapt lagi...nak pasang grill kat pintu2 tu dah boleh ker?

Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 11, 2011 3:10 pm

faizal_bulat wrote:
jmine wrote:
locco wrote:
semalam wife saya bagitau member dia dah amik kunci rumah dillenia tu... dia sign 15/3, kene bayar dlm rm800... currently tgh pasang grill nak pindah masuk a.s.a.p, tgh jeles giler ni huhu Razz

x lama lagi busy-lah laman dillenia dgn kontraktor2..lori2 org pindah umah..best jugak lah kan..jd x nampak terbengkalai jek tmpt tu.. ari ni date s&p sya... bila rasanya surat idaman akan sampai ke postbox..hehehe

gila sale office.. tnya dah bole amik kunci ke belum.. rata2 yg dapat surat bgtau surat release sehari sebelum.. rasanya dh bole la tu..

sekian

hahaha mmg pon date sehari sblm tp surat sampai umah seminggu selepas..date kat surat jek yg sehari sebelum..bila dia pos entah..beberapa hari selepas???
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 11, 2011 3:13 pm

sistem wrote:
kalo kunci x dapt lagi...nak pasang grill kat pintu2 tu dah boleh ker?


bole kot....
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 11, 2011 3:15 pm

Ha..kalo gitu baguslah...tp mcm mana dorg nak buat kije kalo semua pintu berkunci Smile.. dorg pasang grill belah dalam kan?

Ada x saper2 yang tau kos kasar tuk pemasangan grill tuk rumah warisan villa ni. Dah nak dapt kunci ni..nak setelkan grill2 dl sebelum memulakan yang bhgian lampu2 dalam tu...

ada info...kasitauu erk.
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 18, 2011 1:12 pm

takder kawan2 lain yang dah amik kunci ker?

kami masih lagi menunggu Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 18, 2011 1:33 pm

aah la..jmine ke anyone la...sbb aritu hubby ckp nampak org ukur2..nak wat grill kot..
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 18, 2011 1:42 pm

camellia wrote:
aah la..jmine ke anyone la...sbb aritu hubby ckp nampak org ukur2..nak wat grill kot..

maybe diorg dah busy nak renovate umah kot :p

kami kalo ikut perjanjian next monday (25/4/11) dua date serah kunci... so next kalo tak dapat manyak geram wooo
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 18, 2011 1:44 pm

maybe diorg dah busy nak renovate umah kot :p

kami kalo ikut perjanjian next monday (25/4/11) dua date serah kunci... so next kalo tak dapat manyak geram wooo [/quote]

so skang locco u dh dpt surat sumelah ek...
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 18, 2011 2:02 pm

camellia wrote:
maybe diorg dah busy nak renovate umah kot :p

kami kalo ikut perjanjian next monday (25/4/11) dua date serah kunci... so next kalo tak dapat manyak geram wooo

so skang locco u dh dpt surat sumelah ek...[/quote]


surat belum dapat lagi Rolling Eyes

due date makin dekat surat belum sampai

maybe akan jadi kes surat backdated la gamaknya...huhu
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Today at 9:37 am

Back to top Go down
 
wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 9 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Another ZList Wannabe With No Taste Whatsoever
» Michael Shrimpton Interview- Bristol Community Radio
» Call of Duty Community
» Kingdom Of Knuffel - Online Avatar Community
» GO HAMMOND Needs to be UPDATED!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: