Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
d'Aroma Recipe



Posts : 9
Join date : 2010-09-24
Location : Bandar Baru Nilai

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Oct 12, 2010 11:34 am

Salam perkenalan


Last edited by d'Aroma Recipe on Wed Feb 02, 2011 9:24 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
d'Aroma Recipe



Posts : 9
Join date : 2010-09-24
Location : Bandar Baru Nilai

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Oct 13, 2010 1:21 pm

Kami juga bakal menghuni unit Warisan Villa (back-to-back). Baru semalam pergi tengok progress rumah...landscaping work tengah rancak skrg ni..children's playground dah pasang. Pergi tanya project office bila leh dapat kunci..katanya targeting 30/11/2010...paling2 lewat pun awal Januari 2011. Nanti next time kami pi tengok lagi will update some latest photos


Last edited by d'Aroma Recipe on Wed Feb 02, 2011 9:25 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
kacangberg



Posts : 18
Join date : 2010-08-09

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Oct 13, 2010 1:39 pm

Salamat Datang ke komunity cyber Nilai Impian.
Menarik menu2 tu.... 7-5pm.... hari2 ke buka?? kalau datang weekend?
Back to top Go down
View user profile
capricornian



Posts : 14
Join date : 2010-07-31

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Oct 16, 2010 9:28 pm

Setakat ni rumah Dillenia saya sewakan RM 650 jer..mungkin kalau penyewa baru nanti boleh test 800 kot... Sewa kat Jati Putra Nilai antara 800 - 1000..rumah dia kecik sikit, tp advantage dr sudut kedudukan dia dgn usim

masa saya merayau kat lorong short cut di Inland port, sempat masuk ke construction site nilai utama.. diorang tengah buat jalan dan ada lot2 untuk industri kot..kat lereng tu boleh nampak railway commuter..alangkah baiknya kalau Sime Darby berjaya propose terminal bas baru kat sana ..sebab jalan kaki ke stesen komuter batang benar..
Back to top Go down
View user profile
capricornian



Posts : 14
Join date : 2010-07-31

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Oct 16, 2010 9:28 pm

Setakat ni rumah Dillenia saya sewakan RM 650 jer..mungkin kalau penyewa baru nanti boleh test 800 kot... Sewa kat Jati Putra Nilai antara 800 - 1000..rumah dia kecik sikit, tp advantage dr sudut kedudukan dia dgn usim

masa saya merayau kat lorong short cut di Inland port, sempat masuk ke construction site nilai utama.. diorang tengah buat jalan dan ada lot2 untuk industri kot..kat lereng tu boleh nampak railway commuter..alangkah baiknya kalau Sime Darby berjaya propose terminal bas baru kat sana ..sebab jalan kaki ke stesen komuter batang benar..
Back to top Go down
View user profile
d'Aroma Recipe



Posts : 9
Join date : 2010-09-24
Location : Bandar Baru Nilai

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Fri Oct 29, 2010 10:14 am

A little update on Warisan Villa, as of last Satuday..kerja2 penurapan jalan dah bermula. InsyaAllah, weekend ni kitorg gi tengok and upload photos of the progress. Tesco BBN pun dah naik satu tingkat..dgr2nya targeting to open btwn Feb and March 2011.


Last edited by d'Aroma Recipe on Wed Feb 02, 2011 9:25 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Fri Dec 03, 2010 2:00 pm

hi sume..
kite sedia maklum yg perumahan dellinia ni kawasan baru.so, nk tau bile pembeli umah akn pindah ke sini? adakah selepas siap renovation atau tros pindah dgn sedikit renovation atau beberapa bulan slepas dpt kunci? bkn ape..takot jugak kalo satu famili je yg pindah awal.sy nk tau bile sume plan utk pindah..tq Smile
Back to top Go down
View user profile
capricornian



Posts : 14
Join date : 2010-07-31

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Dec 09, 2010 11:49 am

renovation sebaiknya selepas habis tempoh warranty..sebab takut kalau ada apa2 defect pemaju tak tanggung. rasanya Nilai impian ramai yg minat ,InsyaAllah mungkin bukan sorang je famili kat situ kot..lagipun terletak bersebelahan je dengan Dillenia yang lama
Back to top Go down
View user profile
wannabe Boss



Posts : 6
Join date : 2011-01-18

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Jan 18, 2011 5:50 pm

Salam perkenalan semua. Saya dah pergi ke kawasan perumahan nilai impian thn lps. In fact, saya berkenan sgt2 ngan design new development kat situ. Cuma saya kurang pasti ngan kawasan persekitarannya. Boleh tolong jelaskan disini, dimana sekolah rendah ngan menengah. Dan... kat mana anak2 kita nak ke sekolah agama? Jauh ker? Ada kenderaan tak? Dengarnya kawasan nilai impian bersebelahan dgn kaw perindustrian. Leh terangkan tak?
Back to top Go down
View user profile
wannabe Boss



Posts : 6
Join date : 2011-01-18

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Jan 19, 2011 3:02 pm

As salam.... nampaknya belum ada yg sudi memberi pandangan. Masih menunggu.... Basketball
Back to top Go down
View user profile
harah hany



Posts : 3
Join date : 2011-01-25

PostSubject: LIFE AT NILAI IMPIAN   Tue Jan 25, 2011 11:58 pm

Kami berpindah pada deepavali 2010.
Alhamdulillah, kehidupan di sini amat berbeza dengan tempat sebelum ni.
Apa yang kami dapat:

Suasana yang tenang
Dapat tengok sunrise and sunset.
within 5 years more,moga suasananya masih sama.
Walaupun tempat kerja jauh dari sini, tapi kami puas hati.
Kesibukan di tempat kerja boleh dilupakan seketika sekembalinya kami ke kediaman di sini.
Jiran pun ok.semuanya friendly belaka....

LAst but not least...my children get more space to play around.
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Jan 26, 2011 11:01 am

Salam Perkenalan & Selamat dtg ke forum ini. Bole tanya, harah hany drpd laman maner yer? best betul dgr cerita harah..." dpt tgk sunrise & sunset, suasana tenang.."
Back to top Go down
View user profile
wannabe Boss



Posts : 6
Join date : 2011-01-18

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Jan 26, 2011 11:13 am

Kat kawasan ni takder ker aktiviti penduduk setempat? Bagaimana dgn aktiviti di surau tu... sbb tak nampak apa2 kenyataan or topic yg berkenaan dlm forum ni.
Back to top Go down
View user profile
Nazleen



Posts : 13
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Jan 26, 2011 4:39 pm

wBoss,

masalahnya ramai di forum ni masih berangan-angan tentang nilai impian sebab kebanyakan kami ni tengah tunggu kunci (warisan villa, dillenia, wayansari dsb). Makanya masing-masing masih beraktiviti surau di kawasan masing-masing. :-)

mengenai sekolah, tanah lapang dekat dillenia tu katanya akan dinaikkan sekolah rendah dan menengah. developer kata mungkin 2013 siap.

salam perkenalan wBoss. saya di UPM, purchaser warisan villa. nampak mcm laju juga progres wayansari tu.
Back to top Go down
View user profile
harah hany



Posts : 3
Join date : 2011-01-25

PostSubject: life at nilai impian   Wed Jan 26, 2011 5:27 pm

To conclude, klu dah pergi kerja,memang tak sabar nak balik rumah time petang.
Back to top Go down
View user profile
wannabe Boss



Posts : 6
Join date : 2011-01-18

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Fri Jan 28, 2011 2:10 pm

Salam perkenalan to you too Nazleen Smile

OK la tu kalau memang nak developed sek rendah and menegah. Kawasan tu mmg luas pun. Sbb ari tu, org sime tu kata kat saya, nak build sek rendah ajer and most probably akhir tahun 2012 baru nak construct Sad

Wayansari yg dah mcm nak siap tu, 1st phase. My lot tu kira 2nd phase. So, lambat sket dari yg 1st phase tu.

Kekdg mcm tak sabar jugak, tp... kekdg mcm keliru.. bak kata org, mcm2 perasaan la...

Back to top Go down
View user profile
cyber



Posts : 1
Join date : 2011-02-17

PostSubject: hai saya baru join nilai impian community   Thu Feb 17, 2011 12:16 pm

1) Nick - cyber
2) House Type - wayansari
3) Location - seksyen 5,bukit mahkota
salam ada sesiapa yang buy umah wayansari?boleh kite share2?
bagaimana dengan keselamatan di nilai impian?
kenapa nilai impian tidak sama dgn sime darby property di shah alam n damansara yang ada fully guarded n gated?
Back to top Go down
View user profile
fizwin



Posts : 1
Join date : 2011-02-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Feb 17, 2011 12:51 pm

Salam perkenalan kpd semua....

Sy org baru di forum ni...sy mula kenal nilai impian ni since 2009..sy keep in touch dgn prkembangan trbaru di sini...petempatan yg menarik,aman,harmoni dan tak sibuk...tahniah kpd saudara saudari yg sudah mempunyai property di sini..

Sy msih brkira2 nk mncari sebuah rmah di sini...tp msih x ksampaian..
so stakat ni plan nk menyewa dulu dekat nilai impian..
so...kalau ada saudara saudari nk bg sewa rumah...boleh panjangkan..
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: hi semua   Tue Feb 22, 2011 12:44 pm

salam perkenalan semua.

saya salah seorang buyer dillenia new phase ni..lot 98 kalau tak silap. bile agaknya dpt kunci ye? sy dh start kene byr...dari bulan 12 aritu...uhuh..semput gak nak byr utk dua rumah..

dah lama jugak sy duduk menyewa kat nilai impian (camellia court). so far sy rasa untung sgt dpt beli rumah kat nilai impian ni...even harganya mahal la jugak berbanding area nilai yg lain..tp..family suke sbb tpt ni aman..dekat ngan exit highway..if nak ke kl..kuar tol bdr sri putra..if nak ke selatan...kuar tol nilai..tu puas hati..
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Feb 23, 2011 8:46 am

salam perkenalan 2 u 2 camellia,

kesian dgr kwn2 yg dah start membyr ke bank. saya & suami sudah start juga tp bkn semua, 1/2 jek. buat masa ni kami sdg menunggu surat drpd SD. dulu selalu gak call, tp bila dah dpt jawapan yg mengatakan mereka legally ada sampai bln 3 utk handover, n klu nak follow-up pon kene tunggu sampai bln 3, kami pon dah x call lg ke sales office. dgr ceri ada rakan2 yg sudah dpt bil cukai pintu. hmm masih menunggu. hopully akan dpt sblm 2nd half year dis yr.
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Feb 23, 2011 9:20 am

nak wat cmne..nama pun hutang..sbb bank dah release loan..tu start kene bayar dah. takpe...esk cpt sket habis byr hutang...yeke? hehehe..samalah kita jmine...aritu call..dulu hisham ke gitulah yg handle..now lady plak..since dia bgtau bulan 3..dh letih dah nak call...frust..sbb hari2 gi tgk rumah tgk mcm dah ok semua..cuma tak dpt kunci je..

oh ye jmine lot brape? mane tau berjiran ke nnti...ada yang dpt bil ek? agak2 brapa perlu kita sediakan duit untuk byr semua bil2 tu...deposit api air semua?
ni dh kene put aside money for all that.
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Feb 23, 2011 9:39 am

camellia wrote:
nak wat cmne..nama pun hutang..sbb bank dah release loan..tu start kene bayar dah. takpe...esk cpt sket habis byr hutang...yeke? hehehe..samalah kita jmine...aritu call..dulu hisham ke gitulah yg handle..now lady plak..since dia bgtau bulan 3..dh letih dah nak call...frust..sbb hari2 gi tgk rumah tgk mcm dah ok semua..cuma tak dpt kunci je..

oh ye jmine lot brape? mane tau berjiran ke nnti...ada yang dpt bil ek? agak2 brapa perlu kita sediakan duit untuk byr semua bil2 tu...deposit api air semua?
ni dh kene put aside money for all that.

2lah..dulu rajin gak gi tgk umah. skrg nak tgk apernyer. dah xder development aper2 pon, cuma nak tunggu surat serah kunci shj. sya no. 72. camellia mesti lg frust, hari2 lalu tgk umah.
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Feb 23, 2011 9:54 am

sama2lah kita tunggu dari SD...pindah ramai2 n meriahkan Dillenia k.
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Feb 24, 2011 12:23 am

camellia wrote:
sama2lah kita tunggu dari SD...pindah ramai2 n meriahkan Dillenia k.

dgr cerita warisan villa akan dpt kunci next week.. kita mcm mana pulak yer..
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Feb 24, 2011 8:35 am

yeke...jmine u tau dari mana? uhuh...y not SD sekalikan terus utk Dillenia..lagi bagus kan...hope so..takde sape lagi ke yg call En Azmi...awal2 discussion ada yg call En Azmi..sapa dia tu?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Today at 9:37 am

Back to top Go down
 
wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Another ZList Wannabe With No Taste Whatsoever
» Michael Shrimpton Interview- Bristol Community Radio
» Call of Duty Community
» Kingdom Of Knuffel - Online Avatar Community
» GO HAMMOND Needs to be UPDATED!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: