Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Defect rumah anda

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Defect rumah anda   Wed Jun 08, 2011 10:27 am

Salam semua,

Tahniah bagi yang dah amik kunci rumah Very Happy

Just nak share cerita defect rumah yang kita beli kat nilai impian ni.

Rumah kami setakat yang jumpa satu paip kat kitchen air tak keluar, pressure air quite slow satu rumah and rubber lining kat tingkap ada yang dah start tanggal2 Neutral

Lain2 mcm ok tapi kene cari lagi... huhu
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Defect rumah anda   Wed Jun 08, 2011 12:50 pm

locco wrote:
Salam semua,

Tahniah bagi yang dah amik kunci rumah Very Happy

Just nak share cerita defect rumah yang kita beli kat nilai impian ni.

Rumah kami setakat yang jumpa satu paip kat kitchen air tak keluar, pressure air quite slow satu rumah and rubber lining kat tingkap ada yang dah start tanggal2 Neutral

Lain2 mcm ok tapi kene cari lagi... huhu

cek dan amik gambar, isi defect form dan hantar ke pejabat maintenance...
Back to top Go down
View user profile
redzu1



Posts : 7
Join date : 2010-05-13

PostSubject: Re: Defect rumah anda   Mon Nov 21, 2011 10:46 am

locco wrote:
Salam semua,

Tahniah bagi yang dah amik kunci rumah Very Happy

Just nak share cerita defect rumah yang kita beli kat nilai impian ni.

Rumah kami setakat yang jumpa satu paip kat kitchen air tak keluar, pressure air quite slow satu rumah and rubber lining kat tingkap ada yang dah start tanggal2 Neutral

Lain2 mcm ok tapi kene cari lagi... huhu


kalau pressure air low, diorang buat apa? stkt ni mcm mana?
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Defect rumah anda   Sun Dec 18, 2011 9:08 am

redzu1 wrote:
locco wrote:
Salam semua,

Tahniah bagi yang dah amik kunci rumah Very Happy

Just nak share cerita defect rumah yang kita beli kat nilai impian ni.

Rumah kami setakat yang jumpa satu paip kat kitchen air tak keluar, pressure air quite slow satu rumah and rubber lining kat tingkap ada yang dah start tanggal2 Neutral

Lain2 mcm ok tapi kene cari lagi... huhu


kalau pressure air low, diorang buat apa? stkt ni mcm mana?

adukan pada pejabat maintenance dan sains.. long term action tukar stop cock air yg besar sikit...
Back to top Go down
View user profile
Kyairol78



Posts : 2
Join date : 2012-12-31

PostSubject: Re: Defect rumah anda   Mon Dec 31, 2012 8:39 pm

faizal_bulat wrote:
redzu1 wrote:
locco wrote:
Salam semua,

Tahniah bagi yang dah amik kunci rumah Very Happy

Just nak share cerita defect rumah yang kita beli kat nilai impian ni.

Rumah kami setakat yang jumpa satu paip kat kitchen air tak keluar, pressure air quite slow satu rumah and rubber lining kat tingkap ada yang dah start tanggal2 Neutral

Lain2 mcm ok tapi kene cari lagi... huhu


kalau pressure air low, diorang buat apa? stkt ni mcm mana?

adukan pada pejabat maintenance dan sains.. long term action tukar stop cock air yg besar sikit...

Pada pendapat saya kalau besarkan stop cock mungkin tidak menyelesaikan masalah sebab air dari stop cock akan masuk ke tangki simpanan dahulu. Biasanya tekanan air di tingkat atas rumah memang perlahan sebab perbezaan tekanan yang rendah antara tangki air dan pili. suggestion saya pasang shj water heater dgn pump atau pasang pump selepas tangki ke seluruh sistem paip rumah
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Defect rumah anda   

Back to top Go down
 
Defect rumah anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Maddies eye defect

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: