Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 English Class

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
AzrulMaulud



Posts : 3
Join date : 2011-07-18

PostSubject: English Class   Mon Jul 18, 2011 3:46 am

nak survey dulu.

i took up TESL during college. worked in school for 1 month as a sub teacher and i canceled my dream to become an english teacher. terlalu politik kat sekolah. kawan-kawan cadang buat home tuition. tapi saya ni laki. mane ada orang nak kasi masuk rumah kalau anak dia perempuan kan. i'm sure that a lot of parents hantar anak p tuition. tuition these days, English dia, adoi. memalukan. bayar 60 ringgit sebulan. masuk kelas, kasi kertas 2-3 helai, suruh jawab. budak haram tak dapat praktik kan.

english classes should be communicative. but most english tuition yang ada kat malaysia ni cuma bagi kertas dan bincang.

home tuition or 1-1 tuition pun slalu nya hampeh. guna kertas juga. bila difikirkan. cikgu sekolah penat melayan anak murid pada waktu bekerja. tengahari nak mengajar tuition, malam lagi. sebab itu murid dapat kertas je. yuran pun pau beratus.

saya ingin memulakan kelas bahasa inggeris di nilai impian. di rumah saya. dekat porch letak kereta. lapang dan senang buat banyak aktiviti yang berkaitan dengan bahasa inggeris. yang tak bosan macam kelas tuition yang mengharap kat kertas je. bayar pun mahal.

nak survey dulu. sebab, saya faham, parents mane nak cikgu muda tak berpengalaman. faham itu semua. boleh cerita kat sini kalau nak tanya pape. pasal bayaran tu. 30 ringgit seorang sebulan. masa, itu boleh dibincang jadi semua ibubapa setuju. either 2 kali seminggu atau sekali seminggu.

kalau seorang je yang berkenan. tak jadi la kelas saya. serupa home tuition je tu. tiada aktiviti. maka tiadalah improvement on the language itself..


Back to top Go down
View user profile
Nibong



Posts : 15
Join date : 2010-07-28
Location : 76, Laman Dahlia

PostSubject: Re: English Class   Tue Aug 09, 2011 1:33 am

Saya berminat gak.. Anak saya agak lemah dalam english.
Back to top Go down
View user profile
jj



Posts : 1
Join date : 2011-11-25

PostSubject: .   Fri Nov 25, 2011 10:08 am

Nibong wrote:
Saya berminat gak.. Anak saya agak lemah dalam english.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: English Class   Today at 7:28 am

Back to top Go down
 
English Class
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Chapter 6 - The Arrival Of The English Police
» ENGLISH FOOD CHAIN STORE TESCO OWN MARIJUANA FACTORY!
» Married to an upper-class paedophile
» Rapper Nas and English wife kelis use to look so perfect together
» Texts from Files Originally in English

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: