Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Streamyx kat nilai impian

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Streamyx kat nilai impian   Sat Jul 23, 2011 9:34 pm

Kawan2...

Korang rasa perlu x streamyx kat kawasan warisan villa ni... bukan apa.. i ada pegi ke TM point baru ni. Dorg update kata...kawasan warisan villa kawasan baru..so kene tunggu lama kalo nk apply..sebb port x de lagi.

Itu jawapan maybe sebb aku sorg... If ada kat sini ..yg mint nak dapt service streamyx..sila update..tgk ramai ke x.. if ramai...boleh buat request kat TM supaya buat cepat2 port tu...

amacam?
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Mon Jul 25, 2011 3:45 pm

Ada gak terpikir pasal internet. Streamyx dah agak dah takde kat WV sebab baru. So, ISP apa org NI pakai sekarang ni eh? Apa options yg available?
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Mon Aug 01, 2011 3:27 am

Impian_Home wrote:
Ada gak terpikir pasal internet. Streamyx dah agak dah takde kat WV sebab baru. So, ISP apa org NI pakai sekarang ni eh? Apa options yg available?

celcom broadband... unifi jauh sekali.. hehehe
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Tue Aug 02, 2011 1:56 pm

Ok ke celcom broadband kat NI skang ni? Setahun dulu ada ler try pakai celcom broadband (area bangi)... errr... fail! Laughing
Back to top Go down
View user profile
mhasliy



Posts : 9
Join date : 2011-03-31
Age : 36
Location : KL, Putrajaya, Nilai Impian

PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Tue Aug 02, 2011 4:32 pm

UniFi Now Available In Melaka.. Nilai, Seremban, N.S apa cer?? jauh TM lompat.

MELAKA, July 29 (Bernama) -- The UniFi high speed broadband service by Telekom Malaysia Bhd (TM) is now available in Melaka.

TM Chairman Datuk Halim Shafie said the service started in Malim on July 15 and the company's target was to offer the service to over 5,600 premises in 15 housing areas by year-end.

Coverage would be expanded to Tangga Batu next year, he told reporters after the launch of UniFi service by Melaka Chief Minister Datuk Seri Mohd Ali Rustam here last night.

Present was Deputy Information Communication and Culture Minister Datuk Maglin Dennis D'Cruz.

"Presently, UniFi covers 72 areas and has it installed in 937,000 premises as at July 26.

"The areas include 60 in the Klang Valley and Nusajaya in Iskandar Malaysia and several industrial areas nationwide," Halim said.

He said TM was also expanding the coverage of its wireless broadband (WiFi) service in Melaka from 700 hotspots to 1,200 hotspots by year-end.

"TM will also play the main role to raise the broadband penetration rate to 87,000 households in Melaka," he said.

-- BERNAMA
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Fri Sep 09, 2011 2:45 pm

dah masuk dua bulan dah ngan tm point ni.. tapi still xde repon lagi ni pasal stremyx..... aduuhhh
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Fri Sep 09, 2011 9:41 pm

sistem wrote:
dah masuk dua bulan dah ngan tm point ni.. tapi still xde repon lagi ni pasal stremyx..... aduuhhh

broadband katak je la.. hehehe
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Mon Sep 12, 2011 2:36 pm

faizal_bulat wrote:
sistem wrote:
dah masuk dua bulan dah ngan tm point ni.. tapi still xde repon lagi ni pasal stremyx..... aduuhhh

broadband katak je la.. hehehe

broadband celcom pun xlepas tauuu.. slow ya amattt.
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Fri Sep 23, 2011 9:02 pm

Yeahhhh Streamyx dah aktif.... Tunggu unifi lah ploppp
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Sat Sep 24, 2011 12:25 pm

lame ke kena tunggu sblm streamyx bole aktif?misal kate pindah dari bangi ke NI, proses pemindahan perlu buat di mane ye?sbb pemindahan berlainan negeri kn.
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Sun Sep 25, 2011 1:33 pm

rizal wrote:
lame ke kena tunggu sblm streamyx bole aktif?misal kate pindah dari bangi ke NI, proses pemindahan perlu buat di mane ye?sbb pemindahan berlainan negeri kn.

Buat kat mana2 TM Point pun ok. Xkisah. Tapi yg pasti kalo permindahan ni.. Ambik masa jugak lah...
Back to top Go down
View user profile
apis



Posts : 2
Join date : 2011-09-30

PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Fri Sep 30, 2011 11:28 pm

perpindahan telefon akan amik masa sedikit terutama di negeri berbeza... saya mohon pindah dari bangi ke nilai tidak lepas... sudahnya, terminate n apply baru.

ni saya punya kes bulan 7 haritu
terminat line lama kat TM kajang... drg x dpt nak buat new registration time tuh... datang balik sebulan kemudian, register baru, apply streamyx sekali...

Cadangan saya...
- Termination line anda hanya boleh dibuat di TM Point sahaja (buatlah dimana yang dekat ngan anda)
- register line baru di Telekon Authorised Dealer (TAD) kat Tmn Semarak... (dekat, senang n cepat)
- lepas dah pasang tefon gi balik TAD tadi, apply Streamyx
* kalau pendaftaran line n streamyx dibuat sekali ader kemungkinan proses ambil masa lebih lama (pengalaman dah 2x mohon sebelum ini)
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Streamyx kat nilai impian   Today at 7:30 am

Back to top Go down
 
Streamyx kat nilai impian
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Michael "Jag" Jagmin

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: