Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Dapat kunci bulan 8 ni

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
jaifaizal



Posts : 22
Join date : 2010-06-28

PostSubject: Dapat kunci bulan 8 ni   Tue Jun 29, 2010 3:17 pm

Ingatkan tahun depan. Duit xde lg ni. Pasang grill, lampu dan .... Question
Back to top Go down
View user profile
tokokman



Posts : 12
Join date : 2010-05-04
Age : 40
Location : Laman Dahlia Unit Sanda

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Fri Jul 02, 2010 11:06 am


bro... wallet sure koyak to the maximum.. happy moving !!
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Mon Jul 12, 2010 10:22 pm

confirm ke bro dapat kunci bulan 8 ni? semalam saya tgk diorang tgh pasang wayar lampu
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Fri Jul 16, 2010 9:21 pm

bukan kalu sign pakej awal thun lepas SD akan bg RM7K ke masa dpt kunci?
Back to top Go down
View user profile
kacangberg



Posts : 18
Join date : 2010-08-09

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Mon Aug 16, 2010 3:50 pm

salam,
apa status skg??
dah ada sesiapa dpt kunci dah ke?
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Mon Aug 16, 2010 4:59 pm

belum dapat lg...mula2 SD kata dapat bln 9...sekarang ni tak dgr berita apa2
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Tue Aug 17, 2010 12:15 pm

Kunci yg dapat ni untuk rumah apa erk?
Back to top Go down
View user profile
kacangberg



Posts : 18
Join date : 2010-08-09

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Tue Aug 24, 2010 12:21 pm

ni kira discussion referring to rumah dillenia...

anyhow, utk warisan villa, last saya dengar dari sales gallery ataupun kak rock(security kat show unit) akan start dapat kunci dlm bulan january 2011.... kalau ikut s&p agreement saya dated 31 march 2009, completed date sebelum LAD adalah dalam tempoh 24 bulan.... so kalau ikut agreement la, should be bulan march 2011... but as mentioned, SDB nak siapkan cepat so diorang boleh claim dari bank...
well...tu ikut saya punye S&P.... but for those yg dah sign agreement sebelum saya, should be awal lagi la kot (saya refer kpd pembeli2 sebelum 31 march 2009)... semua S&p akan mentioned 24 bulan(standard)...and kalau pembeli tu beli bulan january 2009, mungkin SDB kena siapkan max dateline by january 2010...kalau tak, diorang kena bayar pembeli (LAD)..
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Fri Aug 27, 2010 1:39 pm

oooo Kalo ikutkan yg agen tu...dia cakp pertengahan tahun 2011. Tapi kalo sime darby nak claim duit cept dari bank ...erm maybe cept lah kot siapnyer kan. Sebbnyer baru ni p tgk, mcm dah nak siap jerk....
Back to top Go down
View user profile
kacangberg



Posts : 18
Join date : 2010-08-09

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Wed Sep 01, 2010 3:24 pm

saya rasa pertengahan tahun tu ikut saudara sistem punye S&P agreement... saya 31hb march... ada sesiapa yg lain sign sebelum kami????
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Thu Sep 02, 2010 10:15 am

Last wk dpt panggilan drpd SD. End financer dah disburse 100%. Dia suruh dtg ke HQ utk collect reimbursement duit booking dulu. Dia kata kunci umah dah nak dpt, tp x pulak bgtahu bln brape.
Back to top Go down
View user profile
kacangberg



Posts : 18
Join date : 2010-08-09

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Thu Sep 02, 2010 10:59 am

cheers

Wahh...nampaknya geng2 dillenia dah nak dpt kunci...
(dia punya bau mcm lepas raya je.... Very Happy )
nanti kasi update kitorang...
Back to top Go down
View user profile
tomato81



Posts : 20
Join date : 2010-10-06

PostSubject: salam    Thu Oct 07, 2010 3:29 pm

biase kalo dpt kunci die akan kol ke cm ne ekk....n baru first time beli umh n ...sy beli dellinea phase 2
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Fri Nov 12, 2010 12:10 am

ade sape2 tau bile kunci umah akn dapat?akhir bln 10 ade pegi tgok umah.pekerja sana bgtau umah masih dalam inspection.no umah pn dh ade.hehe.tp xsame dgn no lot umah kn..
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Fri Nov 12, 2010 4:08 pm

ha'ah, nombor rumah tak same dgn no lot rumah... kalo bleh dapat kunci dlm tahun ni jgk syukur sgt2... mcm2 plan dlm kepala ni untuk rumah tu Surprised
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Sat Nov 20, 2010 11:10 pm

so bila nk dapat nye? hehehe
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Wed Dec 15, 2010 5:40 am

Ada sesiapa dapat berita terkini bila agaknyer dpt kunci? Latest tgk site, mereka dah tutup jalan, jd sesape xleh nak masuk. So far tgk semua dah siap, jalan pon dah turap baru. Playground pon dah siap, landscape pon dah siap.

Last week ada call sales office, mereka beritahu belum dapat CF drpd Majlis (selepas 3 kali submission & rectification works). Ada berita yg terkini?
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Tue Jan 04, 2011 8:30 am

Selamat Tahun Baru Semua Warga Nilai Impian,

Dah tahun baru baru ni, rasanya kita sepatutnyer mendapat berita dari SD dalam Qtr 1. Klu sesape yg ada dpt panggilan/surat, jgn lupa update yer.
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Tue Jan 04, 2011 1:58 pm

salam,
me n wife pun still menunggu cc invois baki 20% utk rumah kami... kalo dah terima yang tu tanda besar dekat nak dpt kunci la kot... rumah tu dah siap sian kosong jer smp skrg Neutral
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Tue Jan 11, 2011 9:49 am

Hmm pelik jugak. Kami dah dpt call dari SD utk collect booking fees krn end financer dah 100% disbursed loan.

Sabtu lepas ada call sales office, utk urusan pertukaran alamat, sambil tu terus tanya status terkini. Mengikut sales exe tu, semua formalities dgn Majlis dah habis. Skrg tgh tunggu management approval utk process penyerahan kunci. date is still unknown but dia kata dlm masa terdekat ni. SD mungkin akan buat function sket memandangkan ini adalah 1st batch rumah siap selepas take over drpd Negara Property. skrg pending tunggu surat shj. samada function atau tidak dia kata semua process penyerahan kunci akan dibuat di sales office nilai impian. semua hse owners mesti sediakan byran deposit api, air, maintenance (kurang pasti apa kos ini) & late payment charges (klu ada), baru kunci akan diserahkan, dlm lingkungan RM1.5k - 2k.

Ohya lupa nak inform awal2, ini adalah utk Dillenia. Warisan Villa still no news. Buat stalkers di luar tu , klu ada berita terkini jgn lupa post. Klu sesape yg dah dpt surat pon jgn lupa update yer. Tqvm.
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Thu Jan 13, 2011 11:30 am

wife baru call sales office nilai impian... staf yang jawab tu kata dillenia still tunggu CF Sad adui, lama lagi ker... penantian satu penyeksaan... kuikuikui
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Thu Jan 13, 2011 4:47 pm

locco wrote:
wife baru call sales office nilai impian... staf yang jawab tu kata dillenia still tunggu CF Sad adui, lama lagi ker... penantian satu penyeksaan... kuikuikui

Hai pelik pulak.. bila sya call mereka kata just around the corner ajer. xperlah kita tunggu shj. Lambat laun kene gak beri kunci kat kita. mungkin klu kita rilek2 ajek..xlah terasa seksa menunggu, tetiba jek surat sampai. Laughing
Back to top Go down
View user profile
jaifaizal



Posts : 22
Join date : 2010-06-28

PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Thu Feb 17, 2011 10:34 am

Hi dah lama x login kat sini
alhmdllh da berkembang biak da forum ni
good ek for info sharing
erm, aku xde apa nk update
punya dalam hati actually lagi lama lagi bagus dpt kunci ni Smile
bukan apa, sbb x ready lg nk pindah ni
office jauh di KL nun sana Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Dapat kunci bulan 8 ni   Today at 7:29 am

Back to top Go down
 
Dapat kunci bulan 8 ni
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: