Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ

Nilai Impian Community Forum - Portal


Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Latest topics
» Pasang,servis,repair air cond dan elektrik nilai
by pendawai elektrik Mon Dec 05, 2016 10:15 am

» Aplikasi android dapat income
by padli Tue Oct 18, 2016 4:42 pm

» Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...
by Azu Tue Jan 06, 2015 1:07 pm

» Teksi 24jam 0197791776
by remy Rayyan Tue Jan 06, 2015 7:01 am

» Nilai Impian - How to travel to KL
by dregern Fri Nov 28, 2014 12:45 am

» Ikan Segar Dari Kuala Selanogor kini di impian Avenue, Nilai Impian
by mazadhom Wed Oct 22, 2014 12:44 pm

» Hari Terbuka Global Art di Nilai Impian
by cheah Fri Oct 10, 2014 12:59 pm

» Rumah Lelong di Sekitar Nilai Impian
by zwan qdas Tue Aug 12, 2014 10:52 pm

» Tune Talk Tone Excel Prepaid
by convistudio Tue Feb 25, 2014 3:04 pm

» mencari rumah sewa
by mastura Fri Feb 21, 2014 4:17 am

» Kedai Gunting Rambut Muslim (Lelaki) @Nilai/Nilai Impian atau kawasan seadanya
by 1j4n Fri Dec 20, 2013 9:32 pm

» PAKEJ WEDDING MELETOP SEMPENA HUJUNG TAHUN
by siti78 Mon Dec 02, 2013 1:46 pm

» Coway @ Nilai Impian
by zunaidey_m Wed Oct 09, 2013 4:15 pm

» Survey untuk buka Islamic Preschool
by Ika Tue Jun 25, 2013 10:04 am

» Pasang Lock Pintu
by md_fazry Mon Mar 18, 2013 1:20 pm

» Camelia Court Nilai Impian
by dilla Tue Jan 29, 2013 3:28 pm

» electrical wiring & troubleshoot(single phase & 3phase) etc
by pendawai elektrik Mon Jan 21, 2013 11:44 am

» electrical wiring & troubleshoot(single phase & 3phase) etc
by pendawai elektrik Mon Jan 21, 2013 11:35 am

» BERSAMA KAMI SEMUANYA DI BAWAH SATU BUMBUNG
by siti78 Sat Jan 12, 2013 11:40 pm

» Wayansari
by md_fazry79 Thu Jan 10, 2013 10:45 am

Top posters
jmine
 
faizal_bulat
 
sistem
 
camellia
 
rizal
 
linzulkif
 
locco
 
seruling
 
Ayie
 
jaifaizal
 
Pasang,servis,repair air cond dan elektrik nilai
Mon Dec 05, 2016 10:15 am by pendawai elektrik
syarikat bumi putra

servis di tawarkan di seluruh kawasan nilai,bandar baru salak tinggi,bandar enstek,pajam,bukit mahkota,bandar seri putra,gadong,lbj,labu,mantau,seremban 2 dan luar kawasan

perkhidmatan kami:

upah pemasangan air cond (wall type) back to back.air cond jenis biasa

-1hp rm180
-1.5hp rm250
-2hp rm280
-2.5hp rm430
dan lain2 lagi

major servis

-1hp rm100
-1.5hp rm130
-2hp - …

[ Full reading ]
Comments: 0
Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...
Tue May 04, 2010 1:30 pm by tokokman
Please use this format when introducing yourself
To keep things tidy, please use the following format when introducing yourself:-
1) Nick (no need full name)
2) House Type ( for Nilai Impian house owner only )
3) Location (Pls don't put your full address! Just the state you are from, e.g Muar, Johor)

Comments: 155
Nilai Impian - How to travel to KL
Wed Oct 22, 2014 10:06 am by izwanariffin
Salam and Hi

Saya plan nak beli Delfina Treeo

And nak tau macam mana access to KL city center

Kalo yang stay sini, macam mana korg commit tuk g kerja kat KL?

Drive? train?? others?

your kind feedback is really appreciated.

thanks

Comments: 2
Hari Terbuka Global Art di Nilai Impian
Fri Oct 10, 2014 12:59 pm by cheah
Salam sejahtera,

Kepada penghuni di Nilai Impian atau di Kawasan sekitar Nilai.
Kami akan mengadakan hari terbuka untuk Global Art di Nilai Impian pada 25-26 Oktober pada jam 10 pagi hingga 4 petang.

Sedikit latar belakang berkenaan dengan Globalart.

1. Globalart ada sebuah pusat yang bertemakan kreativiti dan inovatif dalam pembangunan minda kanak-kanak.

2. Globalart mempunyai lebih …

[ Full reading ]
Comments: 0
Camelia Court Nilai Impian
Tue Jan 29, 2013 3:28 pm by dilla
Assalamualaikum.

Saya sedang mencari rumah sewa di Camelia Court Nilai Impian. Kawan2 yg ada contact mereka2 yg mahu sewakan rumah tolong respon ye... nak secepat yg mungkin. Tolong ye kawan2....

Comments: 0
electrical wiring & troubleshoot(single phase & 3phase) etc
Mon Jan 21, 2013 11:44 am by pendawai elektrik
As salam,

Saya menyediakan perkhidmatan pendawaian elektrik :

*Rumah baru sehingga permohonan meter tnb.
*pendawaian semula,rumah,pejabat dan lain-lain
*pendawaian poin tambahan
*naik taraf pendawaian dan sistem dari single phase ke 3phase
*pemasangan lampu ,kipas dan sebagainya-poin lampu-poin kipas-poin soket /plug-poin waterheater-poin aircond dll

Pendawaian mengikut spec dan menggunakan …

[ Full reading ]
Comments: 0
Wayansari
Mon Feb 28, 2011 4:13 pm by adotzz
As Salam...
Calling2 all Wayansari owners to register...
Projek nmpk macam laju jer... progress claim pon dah smpai 40%

Comments: 22
Water Pipe Burst Suspected Due to Soil Movement
Mon Jan 07, 2013 11:55 pm by Kyairol78
Seperti mana yang sedia maklum, sebahagian perumahan di Nilai Impian dibina diatas tanah yang ditambak semasa proses meratakan bukit. So memang kurang solid kalau nak dibandingkan dengan rumah yang dibina diatas tanah yang diratakan.

Baru2 ni, ada kejadian paip air (antara meter air dengan stopcock) bocor di beberapa rumah di fasa Dahlia. Ini termasuklah rumah saya. So saya suspect perkara ni …

[ Full reading ]
Comments: 0
Defect rumah anda
Wed Jun 08, 2011 10:27 am by locco
Salam semua,

Tahniah bagi yang dah amik kunci rumah Very Happy

Just nak share cerita defect rumah yang kita beli kat nilai impian ni.

Rumah kami setakat yang jumpa satu paip kat kitchen air tak keluar, pressure air quite slow satu rumah and rubber lining kat tingkap ada yang dah start tanggal2 Neutral

Lain2 mcm ok tapi kene cari lagi... huhu


Comments: 4
Log in
Username:
Password:
Log in automatically:
:: I forgot my password
Statistics
We have 506 registered users
The newest registered user is rahmanl

Our users have posted a total of 898 messages in 133 subjects
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 15 on Fri Oct 18, 2013 2:11 am