Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Fri Dec 10, 2010 4:29 pm

linzulkif wrote:
ha..dekat sgt la tu.. i kat revenue assurance.. menara.. nama ape? i azlina zulkifli
what a small world..jumpa orang TM gak satu taman..hihihi

Panggil ziziee jerk.. Smile .
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Fri Dec 10, 2010 4:32 pm

x


Last edited by linzulkif on Mon Dec 13, 2010 11:36 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
gripshaw_83



Posts : 7
Join date : 2010-12-07

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Sat Dec 11, 2010 11:09 pm

huhuhhu... tu le pasal jgn ddok main nk serbu je trus.. tegur2 la jiran kiri kana depan belakang dulu... haha... nama amir.. skrg dok kat seri kembangan... azmi ckp maybe jan 2011 br dpt kunci... i thought this month dh dpt... br plan nk trus renovate rumah tu ngan buat landscape... org yg nk membuat pon dh ade.. tp kunci x dpt lagi.. camno den nk buek ni....
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Sun Dec 12, 2010 10:46 am

gripshaw_83 wrote:
huhuhhu... tu le pasal jgn ddok main nk serbu je trus.. tegur2 la jiran kiri kana depan belakang dulu... haha... nama amir.. skrg dok kat seri kembangan... azmi ckp maybe jan 2011 br dpt kunci... i thought this month dh dpt... br plan nk trus renovate rumah tu ngan buat landscape... org yg nk membuat pon dh ade.. tp kunci x dpt lagi.. camno den nk buek ni....

Amir...bajek brp buat landscape tu? ni pun ngah pening gak ni...renovate tu dalm berapa lak nk kene ada duit ni...harap2 bonus TM leh cover lah...tul x lin? Smile
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Dec 13, 2010 10:04 am

amir.. i pun dah ade orang nak buatkan landscape.. kalau takat tanam pokok tu dah boleh ke..why not tanya azmi ..kalau boleh i pun nak tanam jugak ..hehe ..wow advanced betul u nak dapat kunci bulan ni..

zizie..err tak tau la..dan x nak komen di sini pasal bonus...hehe..u nak renovate ape zizie?
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Dec 13, 2010 4:52 pm

linzulkif wrote:
amir.. i pun dah ade orang nak buatkan landscape.. kalau takat tanam pokok tu dah boleh ke..why not tanya azmi ..kalau boleh i pun nak tanam jugak ..hehe ..wow advanced betul u nak dapat kunci bulan ni..

zizie..err tak tau la..dan x nak komen di sini pasal bonus...hehe..u nak renovate ape zizie?

Lin...renovate tu xde lah nk buat lagi..cuma nak pasang grill jerk dl..maklumlah nak duduk situ..itu yg kene buat dl...untuk keselamatan..heheh
Back to top Go down
View user profile
kacangberg



Posts : 18
Join date : 2010-08-09

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Dec 21, 2010 10:44 am

salam...
Saya 'Zul' dan isteri 'Fit' bakal menghuni unit no. 23...
Rancak nampak topic warisan villa ni.... Very Happy

Hari tu kami pi tanya kat sales gallery, diorang ckp kunci utk rumah2 warisan villa akan diserahkan ikut 2 peringkat. First portion awal tahun (mungkin bulan 1- ni ikut fasa rumah2 yg dekat dgn show unit) dan 2nd portion tengah tahun 2011 (utk fasa rumah2 yg dibina kemudian-dekat dgn tension cable tu)... diorang start construction lambat utk fasa tu sebab nak bagi masa utk retaining wall siap baru rumah boleh naik.....so 'cf' utk fasa tu SD apply lambat sket... lagi pun sales utk area tu pun baru dibuka dlm pertengahan 2009....mungkin sebab tu diorang bagi kunci ikut peringkat

Anyhow, tu pun masih spekulasi dari sales person kat gallery...anything could happen, kan..!!. Dgr cerita sedara2 kita kat 'dillenia' pun masih belum dpt kunci walaupun fasa tu dah lama nampak mcm siap...
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Dec 21, 2010 11:20 am

hi zul n fit

pagi tadi baru bersms dengan azmi.. xde info banyak sgt, dia kata nanti diorang hantar surat je..
ye ke ade 2 phase..x syok la mcm tu sbb rumah saya facing 2nd phase houses (mine beli in 2008).. kalau pindah awal xde jiran depan rumah..
kalau betul..maybe kami slow2 renovate rumah n buat landscape..
dah experience dulu 1st house rushing buat semua benda
ape2 pun kita tunggu aje kan.. Smile
Back to top Go down
View user profile
Nazleen



Posts : 13
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Dec 21, 2010 11:29 am

Rancak betul stalkers semua SMS/call/pergi Sales Office. Sure satff kat sana dah tak larat nak layan kita.

Dulu pun ada dengar juga hal CF akan dibuat dalam dua peringkat. Kalau betul, lambat lagilah agaknya saya dapat kunci
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Dec 21, 2010 11:32 am

hahaha.. itu la nazleen.. i rasa azmi jawab sms i secara ringkas pun sbb ramai sgt agaknya yg tanya.. so i pun x bother nak tanya lagi..kesian dia..
nazleen.. xpe..rasa sempat lagi dapat kunci sebelum open house raya tahun depan.. bounce
Back to top Go down
View user profile
kacangberg



Posts : 18
Join date : 2010-08-09

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Dec 21, 2010 12:01 pm

ermmm...alang2 dah ada yg bersembang pasal landscape tu... tergerak jugak la nak tanya...
masa pegi seludupkan diri jenguk rumah hari tu...nampak pokok semak dan semalu dah mula tumbuh balik dari rumput2 yg baru ditanam tu.... nak tanya kepada yg berpengalaman... kena racun kan balik ke semua rumput dan semak yg ada tu dan kemudian tanam rumput baru ke??? kalau ye pun... ada sesiapa berpengalaman boleh dpt contact yg berpatutan (murah dan efficient)... kalau kat nilai ni, mana nursery yg best nak pegi? so far ramai yg ckp suruh pi sg.buloh...tapi tak ke jauh...
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Dec 21, 2010 12:15 pm

zul..rasa ade orang bukak topic pasal nursery mana yg murah dekat nilai.. cuba check.
btw, i ambik dengan bakal adik ipar.. Very Happy lagipun dia dah pernah handle buat landscape project .. cumanya dia banyak project lain sekarang ni....so x tahu bila dia free..tapi ok la..i pun x rushing..

Back to top Go down
View user profile
kacangberg



Posts : 18
Join date : 2010-08-09

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Dec 21, 2010 12:22 pm

oh ok....thanks.. Smile
Back to top Go down
View user profile
saffinoh



Posts : 1
Join date : 2010-12-21

PostSubject: Warisan Villa   Tue Dec 21, 2010 1:51 pm

Hi! Saya member baru @Warisan Villa. No. 6. Now staying in KL. Jauh le kalau nak ulang alik dari Nilai ke KL
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Tue Dec 21, 2010 2:09 pm

Kalo dapan kunci rumah pertengahn tahun depan...rasanyer lambt lg lah kot. Erm..kene sabar lagi ni. heheh
Back to top Go down
View user profile
Impian_Home



Posts : 21
Join date : 2010-12-27

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Dec 27, 2010 3:07 pm

Salam and Hi to neighbours Cool

1) Rumah : Unit #2 & 3 jenis side-by-side
2) Current location : Bandar Baru Bangi
3) Pekerjaan : Sebuah Bank di KL

Plan nak masuk secepat mungkin juga. Growing family has outgrown current house. Saya berkerja di KL and isteri di UPM. Akan berulang-alik hari-hari dari situ. Milage kereta confirm tinggi lepas ni Very Happy but i still think its a good buy... looking forward to be part of the community.

Anybody have info on the School? Tapak sekolah nampak dah ada, tapi ada dengar berita bila dieorg akan start buat ke?
Back to top Go down
View user profile
Shaftoli



Posts : 5
Join date : 2011-01-03

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 03, 2011 3:20 pm

Salam & selamat berkenalan semua..

rumah saya jenis side-by-side nak hala ke jalan mati.. seronok dapat 'jumpa' bakal jiran...
Back to top Go down
View user profile
Nazleen



Posts : 13
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 03, 2011 4:00 pm

salam impian home,

Kami ke Warisan villa Sabtu lepas. Was it you we saw there, pusing2 keluar masuk rumah #2 dan 3?
Back to top Go down
View user profile
Shaftoli



Posts : 5
Join date : 2011-01-03

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 03, 2011 4:19 pm

Nazleen wrote:
salam impian home,

Kami ke Warisan villa Sabtu lepas. Was it you we saw there, pusing2 keluar masuk rumah #2 dan 3?

tanya i ke? nope... rumah i kat eifel tower tuu...
Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 03, 2011 4:24 pm

wah..meriah forum kita harini.. shaftoli ni ke cik lina..i baru nak reply your post pasal eiffel tower...hehe..nengok2 dah hilang Very Happy
bagus lah makin ramai kat sini / fb..jadik esok bila dapat kunci jgn ler malu2 kucing plak kita ye..hihi

kan bagus kalau ade lrt dekat2 ngan tempat kita.. ade orang kata kalau nak naik ERL ke KL mmg x berbaloi.. lebih baik aje drive..anyone thinking of car pool?..skrg terfk nak mintak transfer keje kat area putrajaya/cyberjaya kalau ade..huhuhu

cik lina..u skrg kat mana? rasanya nazleen duk tanya brader impian_home kita..nama ape ya?
Back to top Go down
View user profile
Shaftoli



Posts : 5
Join date : 2011-01-03

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 03, 2011 4:36 pm

hahaha linzulkif... have to change my nick laaaa.... tiba2 malu plak sbb ni open forum... i rasa i mmg akan hadap forum ni 24/7... baru jumpa forum ni sbb sibuk nak tau update pasal rumah... & also ronda2 fb.. i think i've sent a request to add u... meh meh add... nak gosip, nak jemput, boleh masuk fb...

pasal rumah pulak, i ada satu soalan pasal gril kat gambar kat group NI...

Back to top Go down
View user profile
linzulkif



Posts : 27
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 03, 2011 4:43 pm

i will add u tonite ye dear.. xleh access fb during office hr.. Rolling Eyes

ha'a..i ade baca soalan u.. i dok terpk nak tukar pintu yg dah ade security lock tu.. so x payah pakai grill.. mm x sure lagi tengok budget camana ..i x start plan ape pun lagi ..boleh x? hehehe.. tapi hati ni mcm dah x sabar pulak nak pindah...
Back to top Go down
View user profile
Nazleen



Posts : 13
Join date : 2010-11-15

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 03, 2011 4:52 pm

(sedang buat-buat busy dgn kerja (dan fb, dan forum) supaya jari-jari tak berpeluang mengangkat phone dan mendail nombor sales office warisan villa dan bertanya bila nak dapat kunci. dah seharian mencari distraction sebegini)
Back to top Go down
View user profile
Shaftoli



Posts : 5
Join date : 2011-01-03

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Mon Jan 03, 2011 4:52 pm

ooo... nak tukar? mcm sayang pulak pintu tu... sbb cantik.. tp security paling penting...dah lama dok pening pikir.. dapur pun kena pikir jugak bab security pasal belakang my unit kawasan lapang... pagar pulak setakat pagar dawai tu je... budak sales office kata sepatutnye area WV tu dikelilingi tembok mcm unit yg kat tepi jalan besar... ni tak, pagar tu, gunting sikit je dah boleh tembus... hmmmm.....

tak sabar jugak.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Nibong



Posts : 15
Join date : 2010-07-28
Location : 76, Laman Dahlia

PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Sun Jan 09, 2011 1:48 am

Sebelum buat apa2 better grill kn pintu2 & tingkap.. So nt bila dh pasang brg2 letrik lam rumah tuh tak la risau hilang.. Masalah pecah rumah dh start berlaku kat laman Dahlia n Sanda.. i think i've mention it kt FB. Diorang buat kerja siang2 hari.. Harap2 benda2 nih tak berlaku kat kita la..

Impian_Home & other.. bg yg kerja jauh nih as for me kat UPM n wife kat KL. Terbalik la ngan Impian.. hehe.. kena belanja lebih la utk tol n petrol.. dgn senario harga petrol yg makin tak turun2... allocation kena xtra la utk kereta .. bila dok travel.. mileage kereta sebulan dh dkt 5000 km...

Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...    Today at 9:36 am

Back to top Go down
 
Nilai Impian New Member - Introduce Yourself Here...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Best looking member of Queen
» Say hello and introduce yourself here
» Forum Permissions & Adding Member To Group
» Member deletion required.
» [New option] Tag @member on your forum

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: