Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
abu_busyra



Posts : 6
Join date : 2010-05-17

PostSubject: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu May 27, 2010 10:35 pm

salam.

sy dlm proses nak pindah sini. nak tnya, sape2 sini ade duk kat Dillinea...bleh share sket environment, neighborhood, facility utk taman ni...Tq
Back to top Go down
View user profile
tokokman



Posts : 12
Join date : 2010-05-04
Age : 40
Location : Laman Dahlia Unit Sanda

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Fri May 28, 2010 8:33 pm

welcome to nilai impian... Smile
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat May 29, 2010 12:00 am

dilinea yang baru nak siap ke? saya pun ada beli...tapi pemaju cakap bln 3 thn depan, 2011 baru dapat kunci. saya pun nak pindah sini nanti.

selamat berjiran nanti
Back to top Go down
View user profile
abu_busyra



Posts : 6
Join date : 2010-05-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat May 29, 2010 12:20 am

tokokman wrote:
welcome to nilai impian... Smile

tenqiu bro...citerla cmane life cni bro. happening ke x. hehehe
Back to top Go down
View user profile
abu_busyra



Posts : 6
Join date : 2010-05-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat May 29, 2010 12:21 am

seruling wrote:
dilinea yang baru nak siap ke? saya pun ada beli...tapi pemaju cakap bln 3 thn depan, 2011 baru dapat kunci. saya pun nak pindah sini nanti.

selamat berjiran nanti

sy nak amik yg subsale..hopenye ok la perumahan sime darby area sini kan..
ade sape2 tau prospek development kat sini tak. mksudnye nak wat bndar baru ke, etc
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon May 31, 2010 12:06 am

harap tokokman boleh explain life kat nilai impian. saya pun tak dok situ lagi
Back to top Go down
View user profile
tokokman



Posts : 12
Join date : 2010-05-04
Age : 40
Location : Laman Dahlia Unit Sanda

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon May 31, 2010 11:31 am

bro..

buat masa skarang nie.. rumah kat nilai impian kitaorang satu family buat weekend house walaupun dah dapat kunci last 2 years.

life ok.. tak sibuk macam kat kl.. nak gie mana mana pun senang.. jarak dalam 7-8 kilo dah bleh jumpa giant, mcm mcm bank, kedai makan.. open air karoke pun ade..ehehehehe
Back to top Go down
View user profile
abu_busyra



Posts : 6
Join date : 2010-05-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon May 31, 2010 12:39 pm

tokokman wrote:
bro..

buat masa skarang nie.. rumah kat nilai impian kitaorang satu family buat weekend house walaupun dah dapat kunci last 2 years.

life ok.. tak sibuk macam kat kl.. nak gie mana mana pun senang.. jarak dalam 7-8 kilo dah bleh jumpa giant, mcm mcm bank, kedai makan.. open air karoke pun ade..ehehehehe

ngeh ngeh...ade life gak sini ye..
anyway, sedara tokokman duk area mana?
Back to top Go down
View user profile
tokokman



Posts : 12
Join date : 2010-05-04
Age : 40
Location : Laman Dahlia Unit Sanda

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon May 31, 2010 1:27 pm

bro

gua skarang lepak kat desa petaling..
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Jun 01, 2010 3:03 pm

salam perkenalan sume..sy pn akn pndah ke nilai impian bln mac thn dpan.area dillenia.hihi.tgok kwsan cni tenang je tp rase mcm sunyi cket.nk tnya la..sime darby nk buat skolah dh ke skrang ni?
Back to top Go down
View user profile
abu_busyra



Posts : 6
Join date : 2010-05-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Jun 01, 2010 9:07 pm

rizal wrote:
salam perkenalan sume..sy pn akn pndah ke nilai impian bln mac thn dpan.area dillenia.hihi.tgok kwsan cni tenang je tp rase mcm sunyi cket.nk tnya la..sime darby nk buat skolah dh ke skrang ni?

selamat...
bli yg baru ke boss...amik model mana?
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Jun 03, 2010 12:02 am

salam Rizal....
sure tuan beli yg dillenia yang hampir siap tu...saya pun sama. 2 hari lepas saya jumpe salesman kat office sime darby tu...dia cakap kunci boleh dapat paling awal bulan 8 ni dan selewat2nye bln 12 ni. bulan 3 tu kira dateline yg diorang target.

rasanya ramai area tu nanti...byk pensyarah USIM...staff upm pun ada. tokey nilai3 pun ada. rmh saya no 48 corner lot. selamat berjiran...

sebenarnye bini saya pun target nak pindah sekolah tu...saya tgk 2 hari lps baru tambak tanah. salesman cakap tgh tunggu kelulusan majlis. dia cakap 2-3 tahun siap sekolah rendah tu.
apa2 hal boleh kita kongsi info... Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Jun 03, 2010 4:44 pm

seruling,haah.yg dh nk ciap tu.hehe.sy beli umah yg dapur di belakang tu.no 76..bgusla ramai dkt nilai impian nih.baru la meriah kn.heheh.dlu sy pn dgr kunci akn dpt awal lpas dh selesai inspection umah.

elokla dh nk start bina skolah.betambah la fasiliti kt tmpat kite.lg satu arap kedai2 pn cpt dibina la.hihi Very Happy
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Jun 03, 2010 11:44 pm

saya berborak dgn salesman bernama Azmi Masuwai hari selasa baru ni...dia cakap sime darby mmg nak cepatkan serah kunci coz baru sime darby dapat bayaran. so far bulanan kita tak potong lagi sehingga dapat kunci.
Al maklumlah dia bagitau sime darby pun dah rugi rm1 bilion walaupun bukan sektor hartanah terlibat tapi kesannya tetap ada.

next phase akan launching tak lama lagi kat atas bukit tu...harga lagi mahal area rm315k luas 22x75.

Nilai impian teres ok lg...tapi kalau yg banglow tu lagi sunyi....ada saudara dok kat jalan Lilly 2, byk banglow yang org mmg tak duduk..terbiar jer.
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jun 07, 2010 8:52 am

atas bukit tu dlu tapak cadangan masjid ke?CF tu biasanya dapat time bg kunci kn?haah.aritu lalu kawasn bunglow tu rase sunyi je.tp tgok dh bertambah org kt ctu.

nk tnya la pd forumer yg beli umah di dillenia..btol ke sime darby ade buat perubahan pd saiz ruang kluarga dkt tingkat atas?
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Jun 08, 2010 12:53 am

kenapa? saiz ruang makin kecik ke? saya tak pasti pulak?

nilai impian Community forum ni tak berapa aktif sgt...tak ramai yg join forum ni.
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Jun 09, 2010 11:56 am

xramai yg tau lg kot psal forum ni.aritu pegi tgok umah n masuk tgok2..bile smpi tingakat atas rase ruang gamili kt tgah tu mcm besar plak dr sblm ni.then, bilik besebalahan tu rase mengecil.

tp aritu dpt surat dr lawyer n mmg btol sime darby ade buat perubahan dkt bhangian tingakat atas..nnt encik seruling cubela tgok umah.
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Fri Jun 11, 2010 3:11 am

saya pun dapat surat lawyer tu. dah sign dan pos balik. dah tgk rmh tu tapi tak perasan pasal saiz tu. kalau ada perbezaan pun nak buat camner...lainlah kalau kita buat rmh sendiri. mmg itulah pro and con beli rmh dari pemaju.
kalau ada foto terkini pasal rmh tu bolehlah tuan upload kat forum ni.
Back to top Go down
View user profile
norzomar



Posts : 3
Join date : 2010-04-30

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Jun 12, 2010 11:45 pm

Salam ...
saya pun beli rumah kat Dillenia yg baru tu ... selamat berjiran la yer
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun Jun 13, 2010 12:08 am

baguslah ada seorang lagi join...norzumar beli rumah yang no berapa? saya no 48.
jika tak keberatan boleh elaborate sikit kenapa beli situ..saja berkongsi pandangan.
Back to top Go down
View user profile
jaifaizal



Posts : 22
Join date : 2010-06-28

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jun 28, 2010 11:17 am

Salam ...
Selamat Berjiran dan Berkawan
Sy pun beli kat Dillenia.
nmpak ye ramai kat sini akan dok kat situ, bagus2
Just register sbb nak tahu any latest news
Kenaan dgn pemaju ubah rumah tingkat atas tu
sy pun notice juga
sblum ni spttya ruang family atas bumbung dia tinggi
skrg ni tgk diorg dah pasang syiling and rata
dr segi size makin kecik x perasan pulak
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jun 28, 2010 1:22 pm

hi jaifaizal..slamat bejiran.

dh rata ye?tp aritu sy pergi dlm bulan ni still mcm tinggi.yg bilik tu mmg rase mcm kecik sket.
Back to top Go down
View user profile
jaifaizal



Posts : 22
Join date : 2010-06-28

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jun 28, 2010 3:41 pm

Hi rizal, keje kat mana?
Last week aku ada pegi kesana, kebetulan ada pekerja tgh buat final touch up kat rumah then aku masuk. Tu yg dapat tengok. Tanya pada pekerja tu dia bgtahu semua dah buat macam tu. Diorg pasang syiling rata kat family room 2nd floor. Kat rumah contoh syiling tinggi dengan ada lubang angin. Tp myb x semua rumah kot
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jun 28, 2010 4:46 pm

keje kt bukit jalil buat mase ni.hehe.
rumah jenis mane ye?sy pn xprasan sgt yg dh ade perubahan kt bahgian tu.nnt sy cube tgok bile ade kelapangan.tp kalo dh rate ok la kn.xla rase telalu tinggi bhagian tu.dlu mase tgok umah contoh, nampk pelik je care diorang pasang kipas kt ctu.yela kn.siling telalu tinggi sgt.heh.
Back to top Go down
View user profile
jaifaizal



Posts : 22
Join date : 2010-06-28

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jun 28, 2010 4:54 pm

wah boleh lah berkongsi kereta g keje. Sy pun keje kat sana. dalam TPM
jenis rumah dapur belakang
syiling rata pun ok jugak ek
masa tgk rumah contoh pun rasa pelik, tp pikir2 balik bagus jugak
sbb ventilation better, x panas
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    

Back to top Go down
 
wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 12Go to page : 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Another ZList Wannabe With No Taste Whatsoever
» Michael Shrimpton Interview- Bristol Community Radio
» Call of Duty Community
» Kingdom Of Knuffel - Online Avatar Community
» Xtreme Planet | General Chat Community

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: