Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jun 28, 2010 5:26 pm

tp bulan depan ni office akn pindah ke cyberjaya dh.sy pn jenis umah yg same.hehe.
btol.air ventilation bagus kalo bumbung cmtu.tp kalo dh xtinggi sgt kire ok la jugak.bkn ape, sy tgok umah lain xde plak bumbung tinggi cmtu.so rase lain.hihi.
Back to top Go down
View user profile
jaifaizal



Posts : 22
Join date : 2010-06-28

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Jun 29, 2010 3:14 pm

aiseh baru nak berkongsi kereta. Hehe, tp sbnrya aku plan nak bawak motor je. Dpt jimat bnyk
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Jun 30, 2010 12:58 pm

salam berjiran buat semua.

any news bila kita boleh dapat kunci rumah? saya sekarang tgh dok senawang...isteri keje di mantin...mmg nak dok rmh ni kalau boleh cepat sebab kesian isteri berulang 30km setiap hari. kalau kat nilai cuma 10km jer ikut Batang Benar.

nanti bolehlah kita pakat2 jadi JKK taman.

satu lagi...ada seorang kawan saya yang pernah tinggal di Taman semarak,Nilai 5 thn lepas bagitau saya...udara di Nilai tak berapa bagus sebab tercemar oleh kilang2. ada sesiapa nak bagi komen? saya pun tak pasti sejauh mana kebenaran dia tu...
Back to top Go down
View user profile
jdin



Posts : 1
Join date : 2010-05-26

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Jul 01, 2010 12:28 pm

salam utk semua, i think udara kat nilai not that bad compare to klang and some parts of shah alam and pj. itu salah satu reason i beli jkat nilai.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 9
Join date : 2010-04-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun Jul 11, 2010 12:55 pm

seruling & all: hebah2 le kat member lain ttg forum ni, rasanya byk manfaat boleh dpt kat sini.
Back to top Go down
View user profile http://nilaiimpian.forumotion.com
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jul 12, 2010 10:26 pm

betul tu admin...tapi saya pun tak kenal yang lain. takde pulak kekwn rapat yg beli situ
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jul 12, 2010 11:39 pm

pd pndangan sy, kualiti udara di nilai impian ni still ok lg. kwasan nilai yg dkt dgn kwasan perindustrian tu mybe xberapa kot. slalumya cmtula kn. nilai impian ni suasananya bg sy menenangkn. udara pn ok. nmpak kehijauan lg. rumah pn mcm rase sejuk je bile pegi melwat dlu. tp bile dh membangun makin sesak la agaknya kwasan sini.

bandar baru nilai pn ok. mcm2 kemudahan ade.heh. dgrnya nk buka tesco dkt nilai ni nnt. cume yg xbestnya nilai ni bnyak sgt rumah kedai yg tebengkalai. xtau la knape. huhu.

pasal komuniti ni, sy try hebahkn Smile sy pn xde kwn2 yg beli umah di nilai impian ni. cadangan seruling utk buat JKK tu mmg sgt dialu-alukn. bagus gak tu. hihi.

info yg sy dgr, sekolah akan mula dibina thn depan n lot kedai impian (avenue) di sini akan siap pd 2012.

sy nk tnya la, kalo keje di cyberjaya, jalan mane yg paling dekat utk ke sane dari nilai impian?
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: new comer   Fri Jul 16, 2010 9:17 pm

salam semua, rata2 semua amik dillenia yg hase 2 ni kan? sy lot 73.. nice to know u all.. kalu dpt kunci nanti, SD akan bg RM7K kn untuk furnish? itu yg diberitahu masa sign SnP kn?
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Jul 17, 2010 2:08 pm

saya tak tahu pulak pasal rm7k tu. ada sesiapa yg boleh sahkan kenyataan faizal ni. kalau dapat rm7k mmg ok utk grill dll.
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jul 19, 2010 12:14 am

seruling.. u beli umah dillenia ni masa bila? sy beli masa bulan may 2009.. ni pakej yg ditawarkan semasa home of parade last year from mac - june 2009

* Interest rates up to BLR-2.30%
* Margin of Finance up to 90%
* Enjoy cost savings!
* Free stamp duty
* Free Sale & purchase Agreement legal fees
* No interest during construction
* Fast approval
* Early bird rebate from Sime Darby Property up to RM10000
* Stand a chance to win prizes worth more than RM600,000 (purchased the Parade of homes unit within 20th June to 29th June)


here is also an early bird cash rebate of as much as RM10,000.00 for purchasers who sign their Sales and Purchased Agreement (SPA) during the campaign period. apa yg en. Azmi bgtau cash rebate ni akan diberi masa dpt kunci nanti..

ni berita tahun lepas

http://www.simedarby.com/An_Even_Better_Deal_From_Sime_Darby_Property_For_Homebuyers.aspx
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jul 19, 2010 12:26 am

saya beli dan sign S&P bulan 12 2010. kira tak termasuk bulan promotion tu. semua list tu ada kecuali rebate rm10,000 tu tak dinyatakan. sok saya try tanye en azmi. kalu dapat bagusla

Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Jul 19, 2010 8:43 pm

bulan 12 2010? kekkee.. 2009 kot.. harap2 entitled la.. kalu pakej yg lain sama, mesti ada kot.. krim salam kat en azmi..
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Jul 20, 2010 9:55 am

Ralat...bulan 12 2009. nanti saya kol en azmi...harap2 ada rezeki saya. byk gak rm7k tu...lps ler kalu nak buat grill.
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Jul 21, 2010 1:05 pm

Salam semua.

Saya baru kol dan borak2 dgn en.Azmi Masuwai tu...dia bagitau pasal rebet tu..sape yang beli bulan 3 2009 dapat rm10k, beli bulan 4 dapat rm7k dan beli bulan 5 dan rm5k. utk promosi 3 bulan tu jer yang dapat sebab beli awal. jadinye eden tak dapet ler rebet tu...sebab beli bln 12 2009.

satu lagi dia bagitau kunci akan dapat awal bln 9 ni.

Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Jul 21, 2010 5:36 pm

seruling wrote:
Salam semua.

Saya baru kol dan borak2 dgn en.Azmi Masuwai tu...dia bagitau pasal rebet tu..sape yang beli bulan 3 2009 dapat rm10k, beli bulan 4 dapat rm7k dan beli bulan 5 dan rm5k. utk promosi 3 bulan tu jer yang dapat sebab beli awal. jadinye eden tak dapet ler rebet tu...sebab beli bln 12 2009.

satu lagi dia bagitau kunci akan dapat awal bln 9 ni.


jgn la dikau bersedih.. Sad harus bergembira sebab lepas raya time duit kontang dh duk umah baru.. Sad
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Jul 22, 2010 9:25 am

Salam perkenalan semua...sya org baru kat sini..

Buat seruling, jgn sedih sgt, dpt beli umah kat sime pon dah kira rezeki tau. tahu2 ajerlah harga umah2 yg sime buat sume bombastic Very Happy

Buat rakan2 lain yg beli umah early bird nie, selain drpd dpt cash promotion masa penyerahan kunci nanti, jgn lupa gunakan cash voucher yg mereka beri RM2k tu. Voucher tu bole buat byr deposit api air dan aper2 outstanding kat mereka i.e. late payment interest. Manerlah tahu kita terlupa, dia org pun buat2 lupa jugak Very Happy
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Jul 22, 2010 10:29 am

dapat voucher lagi? eden tak dapat pulak...beli lewat macam2 tak dpt. tapi syukur gak coz eden dapat rumah corner lot...dah lama eden ngidam dan servey byk tempat utk beli corner lot.

nanti boleh kita kongsi maklumat tentang buat grill dan beli lampu/kipas.
rasanya senior/org yang lama dok nilai impian tahu kot mana2 tukang buat grill yang murah dan kemas/berbaloi. takut kalau silap pilih diorg cekik darah...biasalah tempat baru diorang amek kesempatan. itu dari pengalaman kakak eden masa dia masuk rumah baru...harga grill berbeza ketara sgt antara satu tukang dgn tukang yg lain walaupun jenis dan pattern yang hampir sama.
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Jul 22, 2010 10:45 am

hah! tu idea yg bagus.. buat rakan2 yg lain..jom kongsi info..kat maner nak cari kontraktor/supplier grill, lampu, kipas, awning, air-con, water-heater, kitchen cabinet dll. yelah nak masuk umah baru byk bende nak kene pikir. takut salah ambik org, kene tekan kaw2..jawab!! Manerlah tahu di kalangan kita ada buat bisnes2 tu..wah leh mintak discount..hehehe Laughing

Buat rakan2 yg xnak dok immediately, disarankan pasang grill dulu, utk keselamatan Very Happy
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Jul 22, 2010 12:05 pm

jmine wrote:
Salam perkenalan semua...sya org baru kat sini..

Buat seruling, jgn sedih sgt, dpt beli umah kat sime pon dah kira rezeki tau. tahu2 ajerlah harga umah2 yg sime buat sume bombastic Very Happy

Buat rakan2 lain yg beli umah early bird nie, selain drpd dpt cash promotion masa penyerahan kunci nanti, jgn lupa gunakan cash voucher yg mereka beri RM2k tu. Voucher tu bole buat byr deposit api air dan aper2 outstanding kat mereka i.e. late payment interest. Manerlah tahu kita terlupa, dia org pun buat2 lupa jugak Very Happy

untuk makluman siapa yg beli rumah ni during kempen.. deposit api dan air dibayar oleh SD ok..

cash voucher tu yg dlm prime ke? ke dpt dr mana lak? xtahu pun..
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Jul 22, 2010 12:07 pm

jmine wrote:
hah! tu idea yg bagus.. buat rakan2 yg lain..jom kongsi info..kat maner nak cari kontraktor/supplier grill, lampu, kipas, awning, air-con, water-heater, kitchen cabinet dll. yelah nak masuk umah baru byk bende nak kene pikir. takut salah ambik org, kene tekan kaw2..jawab!! Manerlah tahu di kalangan kita ada buat bisnes2 tu..wah leh mintak discount..hehehe Laughing

Buat rakan2 yg xnak dok immediately, disarankan pasang grill dulu, utk keselamatan Very Happy

lampu kalu nk murah cari kat kedai2 yg berdekatan tesco pucong.. mmg munasabah rege dia..
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Jul 22, 2010 12:23 pm

saya buat list macam ni:

list kedai/kontraktor/supplier yang tawarkan harga yang murah/munasabah:

1. Lampu - kedai2 yg berdekatan tesco pucong

2. Grill -

3. awning -

4. kitchen cabinet -

5. kipas -

6. water-heater -

7. air-con -

so, sesapa yang ada info dan tahu mana2 kedai yg ok boleh isi list di atas... Basketball Basketball lol!
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Jul 22, 2010 6:24 pm

faizal_bulat wrote:
jmine wrote:
Salam perkenalan semua...sya org baru kat sini..

Buat seruling, jgn sedih sgt, dpt beli umah kat sime pon dah kira rezeki tau. tahu2 ajerlah harga umah2 yg sime buat sume bombastic Very Happy

Buat rakan2 lain yg beli umah early bird nie, selain drpd dpt cash promotion masa penyerahan kunci nanti, jgn lupa gunakan cash voucher yg mereka beri RM2k tu. Voucher tu bole buat byr deposit api air dan aper2 outstanding kat mereka i.e. late payment interest. Manerlah tahu kita terlupa, dia org pun buat2 lupa jugak Very Happy

untuk makluman siapa yg beli rumah ni during kempen.. deposit api dan air dibayar oleh SD ok..

cash voucher tu yg dlm prime ke? ke dpt dr mana lak? xtahu pun..

Discount voucher diberi masa beli umah dlm early bird promotion. Mereka ada beri flyer, kat blakang flyer ada voucher tu, green color. Kat voucher tu ada tulis:-

This voucher shall only be used to offset any outstanding moneys due and payble to Sime eg: in the form of water or electricity deposits at the time of delivery of vacant possession of the Property.

Sales person tu siap suruh simpan. Xlak dia ckp yg SD akan foot the water & electrity deposit. Dia cuma ckp, bila nak ambik kunci nnt, kene byr mcm2 i.e. deposit api & air, klu ada late interest charges ker..dia suruh pakai voucher ni je..then claim cash rebate early bird.
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Jul 27, 2010 6:16 pm

rizal wrote:
keje kt bukit jalil buat mase ni.hehe.
rumah jenis mane ye?sy pn xprasan sgt yg dh ade perubahan kt bahgian tu.nnt sy cube tgok bile ade kelapangan.tp kalo dh rate ok la kn.xla rase telalu tinggi bhagian tu.dlu mase tgok umah contoh, nampk pelik je care diorang pasang kipas kt ctu.yela kn.siling telalu tinggi sgt.heh.

Salam semua,

Ahad yg lepas sya gi tgk umah. Sib baik sliding door x berkunci boleh jenguk ke dalam. siling kat famili area tu masih sama jek. Masih tinggi. Mungkin siling yg diratakan applicable utk umah jenis double frontage kot? Umah sya jenis prototype dapur kat blakang.
Back to top Go down
View user profile
Nibong



Posts : 15
Join date : 2010-07-28
Location : 76, Laman Dahlia

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Jul 28, 2010 10:47 am

Salam perkenalan semua..

Saya baru 1/2 tahun dok Laman Dahlia... so tak berapa kenal jiran2 lagi.. just a few jer..

Anyway pasal info nk cari barang2 dlm rumah yang harga n quality ok.. saya suggestkn kedai HOUSE LIGHTING SDN BHD kat Puchong Utama (sederet ngan Ipoh Station Cafe).
- Lampu, kipas, water heater.. ader jer + klu korang xder wireman.. bleh request service wireman.. cuma charge akan ikut each equipment..
Back to top Go down
View user profile
seruling



Posts : 23
Join date : 2010-05-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Jul 28, 2010 3:34 pm

nak tanye bagi sesapa yang tahu...tanah kosang yang macam padang kecil antara rumah2 dellenia tu pemaju nak buat apa?

rasanya ada 2 padang. sekarang ni tanah merah lagi. tak tanam rumput pun.

kalau pemaju buat padang mainan kanak2 ok gak. kalau ada track jogging lg bagus. boleh riadah situ.

kalau pemaju tak buat..jawabnya kita pakat2 kumpul duit ler...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    

Back to top Go down
 
wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3, ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Another ZList Wannabe With No Taste Whatsoever
» Michael Shrimpton Interview- Bristol Community Radio
» Call of Duty Community
» Kingdom Of Knuffel - Online Avatar Community
» Xtreme Planet | General Chat Community

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: