Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
firdhaus



Posts : 4
Join date : 2011-04-04

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 18, 2011 6:48 pm

locco wrote:
camellia wrote:
maybe diorg dah busy nak renovate umah kot :p

kami kalo ikut perjanjian next monday (25/4/11) dua date serah kunci... so next kalo tak dapat manyak geram wooo

so skang locco u dh dpt surat sumelah ek...


surat belum dapat lagi Rolling Eyes

due date makin dekat surat belum sampai

maybe akan jadi kes surat backdated la gamaknya...huhu [/quote]


locco>> mcm sy mengenai pengambilan kunci. spt dibawah:

1. (sign 15/3 S&P, surat handover date 14/3 sampai kat tangan 29/3.)
2. setelah sy dpt surat call management office(sebelah balai polis) utk appointment ambik kunci pd 6/4.
3. now kunci da dpt pd 6/4 tersebut.

surat backdate mmg tentu...
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 18, 2011 11:19 pm

firdhaus wrote:
locco wrote:
camellia wrote:
maybe diorg dah busy nak renovate umah kot :p

kami kalo ikut perjanjian next monday (25/4/11) dua date serah kunci... so next kalo tak dapat manyak geram wooo

so skang locco u dh dpt surat sumelah ek...


surat belum dapat lagi Rolling Eyes

due date makin dekat surat belum sampai

maybe akan jadi kes surat backdated la gamaknya...huhu


locco>> mcm sy mengenai pengambilan kunci. spt dibawah:

1. (sign 15/3 S&P, surat handover date 14/3 sampai kat tangan 29/3.)
2. setelah sy dpt surat call management office(sebelah balai polis) utk appointment ambik kunci pd 6/4.
3. now kunci da dpt pd 6/4 tersebut.

surat backdate mmg tentu...[/quote]

whats included in the payment? pls share...tq
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Apr 19, 2011 12:07 am

Surat idaman dah sampai umah. mmg lambat sket. Tp ada late payment charges plak.. bkn salah kita.. aduh..mmg dah agak..dulu lawyer bank mmg ada masalah. nak mintak waive mcm maner ek? ada sesape yg dah pernah lalui ni?
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Apr 19, 2011 10:53 pm

jmine wrote:
Surat idaman dah sampai umah. mmg lambat sket. Tp ada late payment charges plak.. bkn salah kita.. aduh..mmg dah agak..dulu lawyer bank mmg ada masalah. nak mintak waive mcm maner ek? ada sesape yg dah pernah lalui ni?

brapo late payment kena? bank mana? bila sign SnP? lot brapa?
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 21, 2011 11:30 am

faizal_bulat wrote:
jmine wrote:
Surat idaman dah sampai umah. mmg lambat sket. Tp ada late payment charges plak.. bkn salah kita.. aduh..mmg dah agak..dulu lawyer bank mmg ada masalah. nak mintak waive mcm maner ek? ada sesape yg dah pernah lalui ni?

brapo late payment kena? bank mana? bila sign SnP? lot brapa?

Banyaknye soalan?..late payment almost $800. Ambank. sign 10/4, lot 72. but still xleh nak amik kunci. SD insist that portion bank pon kene settle dulu then settle portion buyers baru bole collect kunci. Dah call bank ari selasa, tp mereka kata blom dpt aper2 intruction utk disburse aper2 payment 2 developer. Skrg kene follow-up dgn bank pulak. jd ada masa utk settlekan issue late payment ni.
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 21, 2011 11:57 am

jmine wrote:
faizal_bulat wrote:
jmine wrote:
Surat idaman dah sampai umah. mmg lambat sket. Tp ada late payment charges plak.. bkn salah kita.. aduh..mmg dah agak..dulu lawyer bank mmg ada masalah. nak mintak waive mcm maner ek? ada sesape yg dah pernah lalui ni?

brapo late payment kena? bank mana? bila sign SnP? lot brapa?

Banyaknye soalan?..late payment almost $800. Ambank. sign 10/4, lot 72. but still xleh nak amik kunci. SD insist that portion bank pon kene settle dulu then settle portion buyers baru bole collect kunci. Dah call bank ari selasa, tp mereka kata blom dpt aper2 intruction utk disburse aper2 payment 2 developer. Skrg kene follow-up dgn bank pulak. jd ada masa utk settlekan issue late payment ni.

membe wife yg dah amik kunci tu pun kene denda rm800... kes pinjam bank mcm tu pulak jadinya... kami loan kerajaan entah mcm mana la
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 21, 2011 3:08 pm

bayar denda tu.. hahahha kelakor btul....

Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 21, 2011 3:20 pm

faizal_bulat wrote:
bayar denda tu.. hahahha kelakor btul....


hahahaha lol!
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 21, 2011 3:31 pm

jmine...u kene start buat kronologi kes..date by date..nnti u akan nmpak n boleh trace kesilapan siapa..banker or developer...
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 21, 2011 3:38 pm

ok korg ada dpt surat disburse x? bila SD minta duit 80% progressive payment dr banker dlm tempoh 21 hari... kalu lebih 21 hari, SD akan caj interest base on amount tu.. dlm SnP ada tulis.. so itu la late payment caj.. so kena follow up ngan bank la apasal lambat bg duit.. selalunye la alasan bank, surat smpai lambat, pgawai yg assign kes kamu dah berenti @ bertukar cawangan, lawyer lembap dll.. so samada kamu offset dgn cash reward yg dapat(jika ada) atau jumpa banker minta dia bayar.. atau merayu domba sambil kenyit mata dkt sale ofis so bg rebet.. jika tidak sila pergi ke tribunal pengguna.. TQ Very Happy
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Nilai 3 jadi pusat komersial moden - Ismail Sabri   Fri Apr 22, 2011 10:22 pm

22/04/2011 5:43pm


NILAI 22 April - Nilai 3 yang terkenal sebagai pusat pembelian borong, akan dinaik taraf sebagai kawasan membeli belah yang moden dan bertaraf antarabangsa, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata, kementerian kini dalam usaha menarik pelabur seperti Ikano dan Courts serta syarikat pasar raya besar antarabangsa melabur di kawasan itu.

"Kerajaan mahu membantu pengusaha di sini, kita mahu menarik lebih ramai orang termasuk rakyat Singapura dan Brunei berbelanja,” katanya kepada pemberita selepas melawat Nilai 3 hari ini. - Bernama

Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun Apr 24, 2011 7:16 am

senyap je kwn2 yg dh dpt kunci ek.. Wink mesti busy meng'grill...meng'lampu...meng'kipas..heheee..
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun Apr 24, 2011 11:38 am

camellia wrote:
senyap je kwn2 yg dh dpt kunci ek.. Wink mesti busy meng'grill...meng'lampu...meng'kipas..heheee..

saper yang dah dapt kunci? baru ni pegi..dorg cuma cakp dalm 2 buah rumah jerk tuan punyer umah ambik kunci..yang lain2 belum lagi... ops..ni yg warisan tu... Smile.
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun Apr 24, 2011 10:17 pm

xder mengrill & xder melampu..dah dpt surat.. panjang lg ceritanya. so far cuma 2 umah shj yg sibuk mengrill & melampu umah masing2. Surat sampai kat kita dahla lambat. cuba bayangkan braper lama akan sampai ke bank pula..sampai ke bank nak bergerak ke dept yg sepatutnyer plak..

dah call bank..bank kata lum dpt intruction utk disburse.. klu dah dpt..panjang juga ceritanya...nak buat lawatan tapak dgn officer entah siapa..nak make sure umah tu dah btol2 siap seperti yg dikatakan dlm surat.. lps tu buat laporan ke bhg pinjaman..baru bole disburse duit ke SD..

lps tu sume..baru SD akan call kita balik utk ambik kunci..jd skrg kije kejar bank pulak!!! dah penat kejar org kat tel ni..rasanya mcm kerja yg xder penghujungnyer!
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun Apr 24, 2011 10:35 pm

jmine wrote:
xder mengrill & xder melampu..dah dpt surat.. panjang lg ceritanya. so far cuma 2 umah shj yg sibuk mengrill & melampu umah masing2. Surat sampai kat kita dahla lambat. cuba bayangkan braper lama akan sampai ke bank pula..sampai ke bank nak bergerak ke dept yg sepatutnyer plak..

dah call bank..bank kata lum dpt intruction utk disburse.. klu dah dpt..panjang juga ceritanya...nak buat lawatan tapak dgn officer entah siapa..nak make sure umah tu dah btol2 siap seperti yg dikatakan dlm surat.. lps tu buat laporan ke bhg pinjaman..baru bole disburse duit ke SD..

lps tu sume..baru SD akan call kita balik utk ambik kunci..jd skrg kije kejar bank pulak!!! dah penat kejar org kat tel ni..rasanya mcm kerja yg xder penghujungnyer!

tulah kan..i faham perasaan u jmine..just fight for it k..mcm i..pun tunggu gak..i dh hantar surat appeal..my owner dh sign S&P..buyer rumah sewa i ni..dh tanye..agak2 bile i leh move out...sedih je..
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 25, 2011 10:28 am

camellia wrote:
jmine wrote:
xder mengrill & xder melampu..dah dpt surat.. panjang lg ceritanya. so far cuma 2 umah shj yg sibuk mengrill & melampu umah masing2. Surat sampai kat kita dahla lambat. cuba bayangkan braper lama akan sampai ke bank pula..sampai ke bank nak bergerak ke dept yg sepatutnyer plak..

dah call bank..bank kata lum dpt intruction utk disburse.. klu dah dpt..panjang juga ceritanya...nak buat lawatan tapak dgn officer entah siapa..nak make sure umah tu dah btol2 siap seperti yg dikatakan dlm surat.. lps tu buat laporan ke bhg pinjaman..baru bole disburse duit ke SD..

lps tu sume..baru SD akan call kita balik utk ambik kunci..jd skrg kije kejar bank pulak!!! dah penat kejar org kat tel ni..rasanya mcm kerja yg xder penghujungnyer!

tulah kan..i faham perasaan u jmine..just fight for it k..mcm i..pun tunggu gak..i dh hantar surat appeal..my owner dh sign S&P..buyer rumah sewa i ni..dh tanye..agak2 bile i leh move out...sedih je..

gosh! mmg dah xder kijer lain ni..just d last lap of fighting.. late payment tu dah kira rezeki kita nak buat camner..but still bernasib baik..sign awal so adalah duit voucher frm SD yg bole di off-set kan.. yg problem skrg bank shj. hopefully bank xder masalah. today nak follow-up lg.

best giler last wk..gi sales office nak tanya pasal off-set tu..tgk gak dia org tgh launching Davina & Ansara bungalows..not much bole settle kat sales office..kene gi headoffice..then terus ke umah meninjau2..ada 2 umah yg sibuk tgh men"grill" & me"lampu" pastu ada a few runners yg tgh cari mangsa2 baru nak beri quotation..so kita kene kejar mcm paparazzi..hahahaha...discuss pon kat porch umah yg blom dpt kunci...ada byk kontraktor kat situ sdg berlegar2 cari mangsa..so dun worry kwn2..kita x perlu nak mencari2..mereka ada di merata2..

Camellia..hope d best for you..at least dah htr surat appeal.. xder masalah umah2 kat situ cuma mereka nak buat in stages shj..even kontraktor yg sya jumpa pon rasa pelik..dia kata 1st time dia jumpa developer buat camtu...dia kata projek SD yg lain xgak buat camtu..entahlah.. new sistem or teknik kot..
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 25, 2011 2:53 pm

haah..byk kontraktor yg lalu lalang kat sana..promote produk dorang..terutama grill lah..
Nasib i buat ngan buat mmber i.. harga boleh tahan lah..dapt diskaun.

Kalo berminat...kasitau lah..nnti i kasi no phone untuk jumpa ngan dia.. harga memang berbaloi2 . Smile
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 25, 2011 2:57 pm

sistem wrote:
haah..byk kontraktor yg lalu lalang kat sana..promote produk dorang..terutama grill lah..
Nasib i buat ngan buat mmber i.. harga boleh tahan lah..dapt diskaun.

Kalo berminat...kasitau lah..nnti i kasi no phone untuk jumpa ngan dia.. harga memang berbaloi2 . Smile

oklah tu..nnti maybe leh share2 ek..kalau rege ok..y not ambil je dr org yg sama..tinted cermin ada skali tak?
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 25, 2011 3:01 pm

camellia wrote:
sistem wrote:
haah..byk kontraktor yg lalu lalang kat sana..promote produk dorang..terutama grill lah..
Nasib i buat ngan buat mmber i.. harga boleh tahan lah..dapt diskaun.

Kalo berminat...kasitau lah..nnti i kasi no phone untuk jumpa ngan dia.. harga memang berbaloi2 . Smile

oklah tu..nnti maybe leh share2 ek..kalau rege ok..y not ambil je dr org yg sama..tinted cermin ada skali tak?


Ooo semua ada ... Kitchen Cabinet, GRILL, Tinted, Oning (betul ke ejaan ni) Smile. Wiring boleh buat ... Xde hal.

Harga boleh tahan cun lah..sebab i ada compare ngan kontraktor2 yg i jumpa kat situ... Dia yg paling oklah..

Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 25, 2011 3:04 pm

Ooo semua ada ... Kitchen Cabinet, GRILL, Tinted, Oning (betul ke ejaan ni) Smile. Wiring boleh buat ... Xde hal.

Harga boleh tahan cun lah..sebab i ada compare ngan kontraktor2 yg i jumpa kat situ... Dia yg paling oklah..

[/quote]

u share jelah nama kontraktor..alamat..no phone..once i dpt surat..maybe dah leh setting time nak quotation bagai..
sistem...kalau u dh pasang grill..lagi bagus..maybe leh tgk hasil kerja tangan kontraktor u tu...
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 25, 2011 4:50 pm

Okey ...
Boleh xde masalah.

Ni i share nama ngan no phone dia :-


Amin:-
0196496626
0146496626


Mungkin depan atau minggu satu lagi siap la pasang. Smile. Nnti boleh datg rumah tgk camna kije dorg..teliti ke tidak. Smile
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 25, 2011 7:24 pm

sistem wrote:
Okey ...
Boleh xde masalah.

Ni i share nama ngan no phone dia :-


Amin:-
0196496626
0146496626


Mungkin depan atau minggu satu lagi siap la pasang. Smile. Nnti boleh datg rumah tgk camna kije dorg..teliti ke tidak. Smile

oklah tu sistem...cunlah tu..nnti dh siap...bgtau lah lot brape..kome nak melawat2 ni..
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon Apr 25, 2011 7:57 pm

oo xde hal ..nnti ari dia pasang tu....meh datg tgk camna kije teliti dorg... xde hal..nanti i bgtau erk... Smile
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Apr 26, 2011 1:09 am

jmine wrote:
xder mengrill & xder melampu..dah dpt surat.. panjang lg ceritanya. so far cuma 2 umah shj yg sibuk mengrill & melampu umah masing2. Surat sampai kat kita dahla lambat. cuba bayangkan braper lama akan sampai ke bank pula..sampai ke bank nak bergerak ke dept yg sepatutnyer plak..

dah call bank..bank kata lum dpt intruction utk disburse.. klu dah dpt..panjang juga ceritanya...nak buat lawatan tapak dgn officer entah siapa..nak make sure umah tu dah btol2 siap seperti yg dikatakan dlm surat.. lps tu buat laporan ke bhg pinjaman..baru bole disburse duit ke SD..

lps tu sume..baru SD akan call kita balik utk ambik kunci..jd skrg kije kejar bank pulak!!! dah penat kejar org kat tel ni..rasanya mcm kerja yg xder penghujungnyer!

bank mana tu?
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Apr 26, 2011 1:12 am

sistem wrote:
Okey ...
Boleh xde masalah.

Ni i share nama ngan no phone dia :-


Amin:-
0196496626
0146496626


Mungkin depan atau minggu satu lagi siap la pasang. Smile. Nnti boleh datg rumah tgk camna kije dorg..teliti ke tidak. Smile

kalu satu umah brapa kos bro? ada org quot kat den 3500... gril satu umah..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    

Back to top Go down
 
wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 10 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Another ZList Wannabe With No Taste Whatsoever
» Michael Shrimpton Interview- Bristol Community Radio
» Call of Duty Community
» Kingdom Of Knuffel - Online Avatar Community
» Xtreme Planet | General Chat Community

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: