Nilai Impian Community Forum
Welcome to Nilai Impian Community Forum.
To continue your reading, please regsiter:

1. username
2. email add
3. password

Now u can login and start posting.
TQ
Nilai Impian Community Forum

Sila Daftar
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Apr 26, 2011 6:49 am

faizal_bulat wrote:
sistem wrote:
Okey ...
Boleh xde masalah.

Ni i share nama ngan no phone dia :-


Amin:-
0196496626
0146496626


Mungkin depan atau minggu satu lagi siap la pasang. Smile. Nnti boleh datg rumah tgk camna kije dorg..teliti ke tidak. Smile

kalu satu umah brapa kos bro? ada org quot kat den 3500... gril satu umah..

umah aper ni faizal..dillenia atau..WV? beza jauh ooo..WV byk tingkap...ohya sya ambik dari Ambank!
Back to top Go down
View user profile
camellia



Posts : 38
Join date : 2011-02-22

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Apr 26, 2011 9:52 am

kalu satu umah brapa kos bro? ada org quot kat den 3500... gril satu umah.. [/quote]

umah aper ni faizal..dillenia atau..WV? beza jauh ooo..WV byk tingkap...ohya sya ambik dari Ambank![/quote]

mahalnya 3.5K...ada org quote sy 1.8K je..simple mcm 2 unit dillenia yg dah bergrill tu la..
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Apr 26, 2011 10:21 am

jmine wrote:
faizal_bulat wrote:
sistem wrote:
Okey ...
Boleh xde masalah.

Ni i share nama ngan no phone dia :-


Amin:-
0196496626
0146496626


Mungkin depan atau minggu satu lagi siap la pasang. Smile. Nnti boleh datg rumah tgk camna kije dorg..teliti ke tidak. Smile

kalu satu umah brapa kos bro? ada org quot kat den 3500... gril satu umah..

umah aper ni faizal..dillenia atau..WV? beza jauh ooo..WV byk tingkap...ohya sya ambik dari Ambank!

dillenia bro.. brapa lama buleh siap?

tolong pm no ko kt aku.. tq
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Apr 26, 2011 10:25 am

service maintenance invoice - rm420

bapak mahal.. ni mende lak ni...
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Tue Apr 26, 2011 3:12 pm

faizal_bulat wrote:
service maintenance invoice - rm420

bapak mahal.. ni mende lak ni...

org angkat sampah..mrk kata tu kita kene byr..coz x cover dlm majlis nyer area angkat sampah... lps ni buat sampah byk2...dah babe..nnt xder samah nak angkut.. rugi!!!!

$3.5k tu wrought iron ker?? dpt quotation dlm $1.8 - $2.k jek..tp normal grill..white horizontal... grill blakang 1/2 zink full covered..takut miaow2 masuk atau tempias hujan bila bukak pintu..yelah..xder tingkap kan!
Back to top Go down
View user profile
rizal



Posts : 32
Join date : 2010-06-01
Location : Seremban

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Apr 27, 2011 2:35 pm

mmg kite kena bayar ke utk urusan angkat sampah ni?patutnya masuk dlm area majlis perbandaran la kn.

jmine,
normal grill tu hollow steel ke?quotation utk satu rumah ek?harga yg die bg mmg murah berbaloi.
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Apr 27, 2011 5:22 pm

rizal wrote:
mmg kite kena bayar ke utk urusan angkat sampah ni?patutnya masuk dlm area majlis perbandaran la kn.

jmine,
normal grill tu hollow steel ke?quotation utk satu rumah ek?harga yg die bg mmg murah berbaloi.

yup..grill tu hollow steel utk 1 umah. yg pasal angkat sampah tu..gitulah ceritanya..nak kene tanya dgn lebih lanjut bila ke sales office jumaat nnt..maintenance ni utk once off masa contruction jek ker atau..later pon kita kene byr jugak..mmg ada kaw yg x cover under majlis..so owner kene byr duit maintenance utk angkat sampah..
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Apr 27, 2011 6:06 pm

jmine wrote:
rizal wrote:
mmg kite kena bayar ke utk urusan angkat sampah ni?patutnya masuk dlm area majlis perbandaran la kn.

jmine,
normal grill tu hollow steel ke?quotation utk satu rumah ek?harga yg die bg mmg murah berbaloi.

yup..grill tu hollow steel utk 1 umah. yg pasal angkat sampah tu..gitulah ceritanya..nak kene tanya dgn lebih lanjut bila ke sales office jumaat nnt..maintenance ni utk once off masa contruction jek ker atau..later pon kita kene byr jugak..mmg ada kaw yg x cover under majlis..so owner kene byr duit maintenance utk angkat sampah..

sekali tu jer... yg lain dh bila bayar cukai pintu.. so MPN kena la hantar lori amik smpah.. xpun leteak tong sampah besar ... mybe bi weekly akan kutip... sekian..
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Wed Apr 27, 2011 7:50 pm

alhamdulillah..asalkan ada org nak angkat sampah tu..
Back to top Go down
View user profile
locco



Posts : 26
Join date : 2010-09-06

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 28, 2011 2:01 pm

salam semua,

wife saya call SD semalam, kami sepatutnya terima kunci 25/4/2011 tapi surat serah kunci belum terima.

rupa2 nya invoice last payment dihantar ke BPP 21/4/2011 so SD la lambat sangat hantar.

Skrg tunggu BPP clearkan payment tu baru la surat tu akan dipos... surat tu pulak nanti musti backdated nyer... huhu
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 28, 2011 3:34 pm

locco wrote:
salam semua,

wife saya call SD semalam, kami sepatutnya terima kunci 25/4/2011 tapi surat serah kunci belum terima.

rupa2 nya invoice last payment dihantar ke BPP 21/4/2011 so SD la lambat sangat hantar.

Skrg tunggu BPP clearkan payment tu baru la surat tu akan dipos... surat tu pulak nanti musti backdated nyer... huhu

ni kes biasa.. surat sya sampai bank pon lewat...tp lps ni kene follow-up dgn bank selalu..klu nasib baik..cepat bank release...sys dah dpt call utk pick-up kunci..appt nyer esok lps jumaat.. sudah hampir ke penghujungnye kisah ini..hahahaha
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 28, 2011 3:52 pm

jmine wrote:
locco wrote:
salam semua,

wife saya call SD semalam, kami sepatutnya terima kunci 25/4/2011 tapi surat serah kunci belum terima.

rupa2 nya invoice last payment dihantar ke BPP 21/4/2011 so SD la lambat sangat hantar.

Skrg tunggu BPP clearkan payment tu baru la surat tu akan dipos... surat tu pulak nanti musti backdated nyer... huhu

ni kes biasa.. surat sya sampai bank pon lewat...tp lps ni kene follow-up dgn bank selalu..klu nasib baik..cepat bank release...sys dah dpt call utk pick-up kunci..appt nyer esok lps jumaat.. sudah hampir ke penghujungnye kisah ini..hahahaha

Wahhh ..ok lah tu.. Rumah no brp?
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 28, 2011 6:42 pm

xperasan plak no braper..tp lot 72 dillenia.. nak arrange ujung minggu, tp dia kata xleh..mesti hari bekerja..oklah..asalkan kita bole settlekan kes ni...
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 28, 2011 7:16 pm

jmine wrote:
xperasan plak no braper..tp lot 72 dillenia.. nak arrange ujung minggu, tp dia kata xleh..mesti hari bekerja..oklah..asalkan kita bole settlekan kes ni...

Cadang2 ni nak masuk bila?
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Thu Apr 28, 2011 8:29 pm

jmine, projek grill ko mcmana? teman nk meminang ni...
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Apr 30, 2011 10:28 am

faizal_bulat wrote:
jmine, projek grill ko mcmana? teman nk meminang ni...

braper ko nak kasi..dah dpt quotation dari 1.8 - 4.8k... cuma nak hollow metal putih horizontal jek...
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Apr 30, 2011 12:59 pm

jmine wrote:
faizal_bulat wrote:
jmine, projek grill ko mcmana? teman nk meminang ni...

braper ko nak kasi..dah dpt quotation dari 1.8 - 4.8k... cuma nak hollow metal putih horizontal jek...


jmine ...try lah call amin ni : 0146496626 untuk dapt quotation lain gak... harga dia ok gak..cer try cer try... untuk compare2 rege n dapt hasil yang memuaskan... Smile
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sat Apr 30, 2011 10:06 pm

jmine wrote:
faizal_bulat wrote:
jmine, projek grill ko mcmana? teman nk meminang ni...

braper ko nak kasi..dah dpt quotation dari 1.8 - 4.8k... cuma nak hollow metal putih horizontal jek...


pergh smpai 4.8K tu... yg standard piang agak2 berapa kos ye? janji cover semua ruang..
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun May 01, 2011 8:08 am

faizal_bulat wrote:
jmine wrote:
faizal_bulat wrote:
jmine, projek grill ko mcmana? teman nk meminang ni...

braper ko nak kasi..dah dpt quotation dari 1.8 - 4.8k... cuma nak hollow metal putih horizontal jek...


pergh smpai 4.8K tu... yg standard piang agak2 berapa kos ye? janji cover semua ruang..

tulah pasal..nak beri quotation baik2lah..ni main hentam jek..klu x interested...umah lain byk lg..ramai gak ujung minggu ni yg usha2 umah..tuan umah jek yg kurang..kerja2 yg nak dibuat dah finalise..dah dpt beberapa quotation & bole finalise..next wk dah bole sign work order...skrg nak cari fitting2 yg nak letak dlm umah..rasanya rumput nak buat sendiri..jd adalah projek nak buat... memandangkan rumput idaman mahal klu nak upah org buat..hahahaha
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun May 01, 2011 3:24 pm

jmine wrote:
faizal_bulat wrote:
jmine wrote:
faizal_bulat wrote:
jmine, projek grill ko mcmana? teman nk meminang ni...

braper ko nak kasi..dah dpt quotation dari 1.8 - 4.8k... cuma nak hollow metal putih horizontal jek...


pergh smpai 4.8K tu... yg standard piang agak2 berapa kos ye? janji cover semua ruang..

tulah pasal..nak beri quotation baik2lah..ni main hentam jek..klu x interested...umah lain byk lg..ramai gak ujung minggu ni yg usha2 umah..tuan umah jek yg kurang..kerja2 yg nak dibuat dah finalise..dah dpt beberapa quotation & bole finalise..next wk dah bole sign work order...skrg nak cari fitting2 yg nak letak dlm umah..rasanya rumput nak buat sendiri..jd adalah projek nak buat... memandangkan rumput idaman mahal klu nak upah org buat..hahahaha

jmine ko amik kontracktor yg mana? yg sisitem suggest ke?
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun May 01, 2011 5:10 pm

Apa2 pun ... jmine...try jerk dapt quo dari mn2 kontraktor... xleh tgk pada yg satu ... Kiter sebgai pengguna ada hak nak yg murah dan berkualiti. Try ambik rege dari mn2 kontraktor.. compare dl harga n tgk kualiti sekali... Smile. Itu yg penting
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun May 01, 2011 5:32 pm

Faizal: xgak..x confirm sesape pon..aper2 hal sume cerita next wk..skrg tgh compare... yg problem ada yg xleh nak buat sume yg kita nak..ada yg sub2 dgn kwn..tu yg harga tinggi..yelah nak mark-up lg kan.. ada juga yg bole buat semua..cuma kita percaya ke tidak jek.. yg buat semua under 1 roof ada yg ada kilang sendiri...so harga mcm bole pakai..

sistem: mmg tgh compare..skrg ni ada dlm 4 org dah beri rege... ada yg bole buat semua..ada yg bole but 1 jek..tp xper kita compare dulu..janji dgn sume org next wk baru confirm

skrg ni tgh survey kipas..nak cari brand KDK Panasonic..remote & regulator..kat maner brg elektrik yg ok..lampu porch, balcony & blakang pon lum cari ni..ingatkan nak beli skali..walau sesaper pon kontraktor yg di pilih sume kata bole tlg pasangkan..jd x yah nak byr duit pasang..hihihi..nak untung...
Back to top Go down
View user profile
sistem



Posts : 63
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun May 01, 2011 5:37 pm

ha tu lah tu.... i pun ngah cari n survey2 gak ni.. kalo u ada dapt mn2 kedai2 yg ok kipas ngan lampu ni..leh lah share2 kat sini kat mn.. Smile
Back to top Go down
View user profile
faizal_bulat



Posts : 84
Join date : 2010-07-16

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Sun May 01, 2011 6:15 pm

kalu nk cari brg elektrik murah sila la ke puchong area tesco tu...

oh ya kalau dapat cash reward + voucher .. voucher tu x bole beli barang ke?
Back to top Go down
View user profile
jmine



Posts : 103
Join date : 2010-07-20

PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    Mon May 02, 2011 1:53 pm

faizal_bulat wrote:
kalu nk cari brg elektrik murah sila la ke puchong area tesco tu...

oh ya kalau dapat cash reward + voucher .. voucher tu x bole beli barang ke?

yelah..ada kontraktor pon ckp kat area situ..dkt2 hong leong bank kata nya..tp arini nak cuba survey kat Pameran HomeDec kat convention centre..manerlah tau ada deal yg bagus2..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..    

Back to top Go down
 
wannabe nilai impian community is here - Borak2 pasal apa2 pun..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 11 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Another ZList Wannabe With No Taste Whatsoever
» Michael Shrimpton Interview- Bristol Community Radio
» Call of Duty Community
» Kingdom Of Knuffel - Online Avatar Community
» Xtreme Planet | General Chat Community

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Nilai Impian Community Forum :: Member's Corner :: Member's Corner-
Jump to: